Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτιστική αναπαράσταση

Offer
Η έννοια της αναπαράστασης αποτελεί σήμερα έναν ιδιαίτερα γόνιμο χώρο συνάντησης των πολιτισμικών σπουδών με τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. Ο συλλογικός αυτός τόμος συζητά τις πρακτικές παραγωγής ιδεών, νοημάτων και συναισθημάτων με τη χρήση ποικίλων τεχνολογιών. Ειδικότερα εστιάζει στη δημιουργία πολιτιστικών προϊόντων, συνδυάζοντας ζητήματα που αφορούν τόσο στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους όσο και στην αναδιαμόρφωσή τους μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον της κάθε εποχής. Τα επιμέρους κεφάλαια οργανώνονται με βάση πεδία που ανέπτυξαν συγκεκριμένα πλαίσια ιδεών και πρακτικές αναπαράστασης με τη χρήση της εικόνας, του ήχου, των αντικειμένων, των πολυμέσων, της δυνητικής/εικονικής πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και του ευρύτερου συνδυασμού τους για την προβολή πολιτισμικών ζητημάτων.

24χ17 εκ., 291 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909 (Πολιτισμός), 303.48 (Τεχνολογία και πολιτισμός ), 306 (Κουλτούρα), 302.23 (Πολιτισμική επικοινωνία)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Μπουμπάρης (Επιμελητής) , Δημήτρης Β. Παπαγεωργίου (Επιμελητής) , Ελένη (Λενιώ) Μυριβήλη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-218-493-6
ISBN (10ψήφιο): 960-218-493-0
Βάρος: 0.498 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Μπουμπάρης είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο ευρύτερο πεδίο των πολιτισμικών σπουδών με μελέτες και εφαρμογές στη θεωρία και στον σχεδιασμό του ήχου, στα πολυμέσα και στη μουσική βιομηχανία.

Η Αλεξάνδρα Μπούνια είναι επίκουρος καθηγήτρια μουσειολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές μουσειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester στη Μ. Βρετανία με υποτροφίες του Κληροδοτήματος Μαρίας Κασιμάτη και του Ι.Κ.Υ.

Μυριβήλη, Ελένη (Λενιώ)
Η Λενιώ Μυριβήλη είναι λέκτορας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης στην κοινωνική ανθρωπολογία. Συμμετείχε στη διεθνή έκθεση "Η Κλοπή της Ιστορίας" ως υπεύθυνη του εικαστικού-διαδραστικού μέρους και ως σχεδιάστρια/σκηνοθέτης μιας πολυμεσικής εφαρμογής. Τον Ιούνιο του 2007 και του 2008 ανέλαβε τον σκηνικό και ακουστικό σχεδιασμό του πρώτου και δεύτερου διεθνούς φεστιβάλ "Κινηματογράφος και αναπηρία". Το 2008 ήταν επιμελήτρια της έκθεσης "Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο", στη Λέσβο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την "επιτέλεση" και τη "δυνητικότητα" και τις εφαρμογές τους σε ψηφιακά περιβάλλοντα. Τα "σύνορα" και ο ρόλος τους στις σημερινές πολιτικές δομές έχουν επίσης αποτελέσει ερευνητικό της πεδίο. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφια ευρωβουλευτής τους στις εκλογές του 2009. Στον χώρο της οικολογίας, δραστηριοποιείται σε τοπικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο", "Προσφυγή", "Δάφνη-Daphne", "WWF", "Greenpeace".

Η Νίκη Νικονάνου είναι επίκουρος καθηγήτρια μουσειοπαιδαγωγικής στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε γερμανική γλώσσα και φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία DAAD στο Πανεπιστήμιο της Κολονίας.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ερμηνευτική προσέγγιση των εννοιών "ταυτότητα", "κουλτούρα", "κοινότητα", στο πλαίσιο των σύγχρονων πρακτικών πολιτιστικής προβολής με τη χρήση νέων τεχνολογιών (ιστοσελίδες, CD-ROMs, εφαρμογές πολυμέσων σε πραγματικό και εικονικό χώρο).

Στάθη, Ειρήνη
Η Ειρήνη Στάθη σπούδασε θεωρία και σημειολογία του θεάματος στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, και είναι διδάκτωρ Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Παντείου Πανεπισημίου Αθηνών. Δίδαξε, με την ιδιότητα της υποψηφίας διδάκτορος, στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου, και σήμερα διδάσκει στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει γράψει βιβλία με θέμα την ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου. Άρθρα της για τον κινηματογράφο και το θέατρο έχουν δημοσιευτεί σε ειδικευμένα περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.