Στο δρόμο
zoom in
26.64€ -10% 23.98€

Σκέφτομαι, κάποιος στιγμές, την εισαγωγή του Κέρουακ στο βιβλίο του Φρανκ "The Americans", αυτό το ποιητικό και μάγκικο ξέσπασμα ενθουσιασμού από έναν ποιητή λόγου για έναν ποιητή εικόνων. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να επαινέσει κανείς άξιες εικόνες με το λόγο. Η εξέλιξη του φωτογράφου είναι κάποτε καμπύλη απροσδιόριστη και απροσδόκητη.
Στην περίπτωσή μου, έπειτα από πολλά χρόνια μιας αργής, σχεδόν βαλτωμένης πορείας, φωτίστηκα τα τελευταία οκτώ χρόνια, στον Φωτογραφικό Κύκλο, για τους δρόμους του Μπρεσόν, του Κερτέζ, του Κουντέλκα, του Φρανκ, του Μίτγιαρντ, του Χόρσφιλντ, του Γουίνογκραντ, του Ζάντερ, του Πλοσύ, της Σέρμαν... κάπου πενήντα ονόματα.
Μέσα σε χώρο κατεξοχήν φωτογραφικό, βλέπεις τη δουλειά πολλών φωτογράφων, κουβεντιάζεις, και το κριτικό σου υπόστρωμα πλαταίνει. [...] (από τον πρόλογο του Βασίλη Πρωτοπαπά)

Βασίλης Πρωτοπαπάς

Βασίλης Πρωτοπαπάς (Φωτογράφος)

Ο Βασίλης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός καθώς και μεταπτυχιακά Οικονομικά. Δούλεψε στον χώρο του πετρελαίου (διύλιση, διακίνηση, μελέτες παραγωγής, οικονομικά, πληροφορική). Ξεκίνησε φοιτητής την ισόβια σχέση του με τη φωτογραφία. Είχε συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις (Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Φωτογραφικός Διαγωνισμός Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Όψεις και Απόψεις -Αθήνα 2001 στο Μουσείο Μπενάκη κ.ά,). Στο περιοδικό πολιτισμού Περίτεχνο, δημοσιεύτηκε το 1999 τρισέλιδη παρουσίαση της μέχρι τότε φωτογραφικής πορείας του. Προτιμάει τον Τόμας Μανν από τον Προυστ, τα αργά μέρη του Μότσαρτ από τα δυνατά του Μπετόβεν, τον Τσέλαν (και την Λαϊνά) από τον Τ.Σ. Έλιοτ (και την Δημουλά), τον Σνίτκε από τον Γκλας, τον Τομ Γουέιτς από τον Νικ Κέιβ.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
118
Διαστάσεις:
28x28
Βάρος:
0.883 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση