Θρησκευόμενοι κόκκινοι επιστήμονες: 40 ιστορίες ολυμπιακής λατρείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θρησκευόμενοι κόκκινοι επιστήμονες: 40 ιστορίες ολυμπιακής λατρείας

40 ιστορίες ολυμπιακής λατρείας

Αχιλλέας Κυριακίδης

Νίκος Μπογιόπουλος

Συλλογικό έργο

"... Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή είναι κείμενα βιωματικά. Αποπνέουν νοσταλγία για τον Θρύλο του χθες, τον Θρύλο των χρόνων της αθωότητάς μας. Είναι όμως και κείμενα αγάπης για τον Ολυμπιακό του σήμερα, το μεγάλο αυτό κόκκινο ποτάμι που συνεχίζει να μας προσφέρει κάτι από τη χαμένη ανθρωπιά της καθημερινότητάς μας..."

Αχιλλέας Κυριακίδης

Αχιλλέας Κυριακίδης (Συγγραφέας)

Ο Αχιλλέας Κυριακίδης γεννήθηκε στο Κάιρο το 1946. Είναι συγγραφέας, μεταφραστής (κυκλοφορούν πάνω από εκατόν τριάντα μεταφράσεις του έργων συγγραφέων όπως ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Ζορζ Περέκ, ο Ρεμόν Κενό, ο Λουίς Σεπούλβεδα, ο Ζαν Εσνόζ, ο Χούλιο Κορτάσαρ, ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, ο Αλφρέντ Ζαρί, ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, ο Κάρλο Φραμπέτι κ.ά.), σεναριογράφος (τρία σενάριά του γυρίστηκαν σε ισάριθμες κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους) και σκηνοθέτης (κυκλοφορούν δεκατρείς ταινίες μικρού μήκους σε δικά του σενάρια). Κατέχει επίσης τη θέση του Επίτιμου Διδάκτορα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας), καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Σχολή Γαλλικής Φιλολογίας, Τμήμα Λογοτεχνικής Μετάφρασης). Επιπλέον, είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή διηγημάτων Τεχνητές αναπνοές, το 2006 με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για τη μετάφραση των πεζογραφικών Απάντων του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, το 2007 με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη για τη μετάφραση του Μεγάρου Γιακουμπιάν του Αλάα αλ-Ασουάνι, το 2009 με το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας για τη μετάφραση του μυθιστορήματος Στο cafe της χαμένης νιότης του Πατρίκ Μοντιανό, το 2015 με το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας για τη μετάφραση του μυθιστορήματος Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν του Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες και το 2019 με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για τη μετάφραση του μυθιστορήματος Κουτσό του Χούλιο Κορτάσαρ.

Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η συνέχεια επί της οθόνης (Ύψιλον, 1984), Ψευδομαρτυρίες (Ύψιλον, 1998), Μικρή περιοχή (Πόλις, 2007), 360 (Εκδόσεις Πατάκη, 2013), Μουσική και άλλα πεζά [Εκδόσεις Πατάκη, 2014 – συγκεντρωτική έκδοση των βιβλίων Διαφάνεια (Δωδώνη, 1973), Στοιχεία ταυτότητος (Δωδώνη, 1977), Ο πληθυντικός μονόλογος (Ύψιλον, 1985), Διεστραμμένες ιστορίες (Ύψιλον, 1988) και Μουσική (Ύψιλον, 1995)], Σημειώσεις για μια ιδιωτική θεωρία της λογοτεχνίας (Κίχλη, 2015), Τεχνητές αναπνοές και άλλα πεζά της πόλεως [Εκδόσεις Πατάκη, 2016 – συγκεντρωτική έκδοση των βιβλίων Τεχνητές αναπνοές (Πόλις, 2003), Ο καθρέφτης του τυφλού (Πόλις, 2005) και Κωμωδία (Πόλις, 2010)], Σώμα (Εκδόσεις Πατάκη, 2017), Το Μουσείο των τύψεων και άλλα διηγήματα (Εκδόσεις Πατάκη, 2018), Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες και η αγωνία της μετάφρασης (Εκδόσεις Πατάκη, 2019), Φωτεινό σκοτάδι – Κείμενα για τον κινηματογράφο (Εκδόσεις Πατάκη, 2020).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Μπογιόπουλος

Νίκος Μπογιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στον "Ριζοσπάστη" και έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Τ. Ρούσης

Γιώργος Τ. Ρούσης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ρούσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βιβλία του που έχουν εκδοθεί είναι: -"Συμμετοχή των εργαζομένων: Πεδίο ταξικής πάλης ή ταξικής συνεργασίας", Σύγχρονη Εποχή. -"Εισαγωγή στη θεωρία της δημόσιας διοίκησης", Gutenberg. -"Ο Λένιν για τη γραφειοκρατία", Σύγχρονη Εποχή. -"Σοσιαλισμός και Περεστρόικα", Σύγχρονη Εποχή. -"Ασιατικός τρόπος παραγωγής και σοσιαλισμός", Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών, Σύγχρονη Εποχή. -"Κομμουνισμός: Τέλος ή η αρχή της ιστορίας;", Στάχυ. -"Το κράτος από το Μακιαβέλι στο Βέμπερ", Γκοβόστης. -"Ο λόγος στην ουτοπία", Γκοβόστης. -"Αρχαία δημοκρατία, για πάντα νέα", Γκοβόστης. -"Σύγχρονη επαναστατική διανόηση", Γκοβόστης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Δ. Κεντρωτής

Γιώργος Δ. Κεντρωτής (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Κεντρωτής γεννήθηκε το 1958 στους Μολάους Λακωνίας. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Είναι καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μανιάτης

Γιώργος Μανιάτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Α. Καρδάσης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε το 1956 στη Δημητσάνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι. Από το 1987 διδάσκει οικονομική ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα αντικείμενα των ερευνών του περιλαμβάνουν θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Μαχαίρας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Μπαζίνας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζήσης Δέσπος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ανδριανόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος διετέλεσε διοικητικό στέλεχος με εμπειρία σε ελληνικούς, πολυεθνικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς στους κλάδους αερομεταφορών, καταναλωτικών προϊόντων, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ΜΜΕ. Σήμερα ασκεί τη Διεύθυνση Εμπορικής Ανάπτυξης των ραδιοφωνικών σταθμών Real FM, Real FM Θεσσαλονίκης, της εφημερίδας "Real News" καθώς και την Οικονομική Διεύθυνση των τριών μέσων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σακελλαρίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Γεραμάνης

Πάνος Γεραμάνης (Συγγραφέας)

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης (1945-2005) γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδας και από μαθητής ακόμη ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Φως, Σούπερ Σπορ, Απογευματινή, Έθνος κ.ά.). Από το 1986 εργαζόταν στα "Νέα". Το μεγάλο του πάθος ήταν το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο. Το 1989 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στον "902 - Αριστερά στα FM" (με τις εκπομπές "Μικρόφωνο στο τραγούδι" και "Για τους ανθρώπους της νύχτας") και από τον Μάρτιο του 1990 μεταπήδησε στην ΕΡΑ, όπου για δεκαπέντε χρόνια παρουσίαζε τους "Λαϊκούς Βάρδους".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κυριακή Τρακάδα

Κυριακή Τρακάδα (Συγγραφέας)

Η Κυριακή Τρακάδα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε δημοσιογραφία και επικοινωνία στη σχολή του ΑΝΤ 1, Πολιτικές Επιστήμες στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, DEA σε ανώτερες διπλωματικές σπουδές (C.E.D.S. Paris) και Ιστορία της Ρωσικής Λογοτεχνίας στο Ινστιτούτο Γκόργκι. Ως συντάκτρια πολιτικού ρεπορτάζ έχει εργαστεί στις εφημερίδες: "Ακρόπολις", "Βραδυνή της Κυριακής" και "Απογευματινή της Κυριακής". Στο χώρο της τηλεόρασης, υπήρξε συνεργάτρια του Παύλου Αλέπη στο Mega. Επίσης, ραδιοφωνική παραγωγός στον "Ελλάδα 88,6", δημοσιογραφώντας παράλληλα στα περιοδικά: "Εφοπλιστής", "Κεφάλαιο", "Χρήμα". Εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Ελληνικής Τράπεζας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μίλτος Βασιλείου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κίμων Ρηγόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονύσης Τσακνής

Διονύσης Τσακνής (Συγγραφέας)

Ο Διονύσης Τσακνής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική και τον κέρδισε η δεύτερη. Για δύο χρόνια δίδαξε θεωρητικά της μουσικής στο δημοτικό ωδείο της πόλης μου. Έχει εκδώσει 22 δίσκους και 2 CD singles, έγραψε μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Το 1996 έκανε την πρώτη μου απόπειρα στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας ένα διήγημα με τον τίτλο "Υπό προθεσμία" και από την ίδια χρονιά συνεργάζεται ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του (δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι) και έχω συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους συνθέτες και στιχουργούς, αναμένοντας όπως πάντα καινούριες συνεργασίες, ενώ τραγούδια του, έχουν τραγουδηθεί από άξιους και δημοφιλείς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και ηθοποιούς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
229
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.357 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση