Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασικές αρχές μακροοικονομικής

Offer
Ποιες είναι οι πηγές του πληθωρισμού και της ανεργίας; Πώς επιλέγει η κοινωνία ποια προϊόντα θα παράγει; Πώς καθορίζονται οι τιμές των προϊόντων; Πρέπει το κράτος να ασκεί κάποιον έλεγχο; Τα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και η Οικονομική είναι η επιστήμη που παρέχει τις έννοιες, τα εργαλεία και τις θεωρίες, για να κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα και να αξιολογούμε τις εναλλακτικές λύσεις.
Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα είναι συνυφασμένα με πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, και είναι δύσκολο να απομονωθούν και να μελετηθούν από μία μόνον οπτική γωνία. Με ποιο τρόπο όμως το καταφέρνουν οι οικονομολόγοι; Πώς επιλέγουν τα ζητήματα που θα μελετήσουν; Πώς αναπτύσσουν και ελέγχουν τις οικονομικές θεωρίες; Πώς μπορούν οι φοιτητές να τις μάθουν και να τις εφαρμόζουν;
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στα προβλήματα, τις έννοιες, τις θεωρίες και τις εφαρμογές της Οικονομικής. Εξετάζονται μακροοικονομικά θέματα, που αφορούν την οικονομία όταν αυτή εξετάζεται ως ενιαίο σύνολο. Για να γίνει το βιβλίο φιλικό προς το χρήστη και να αντικατοπτρίζει τις τάσεις της εποχής μας, η μέθοδος που εφαρμόζεται βασίζεται στους παρακάτω άξονες:
- Οι έννοιες και οι θεωρίες εφαρμόζονται σε ζητήματα του πραγματικού κόσμου.
- Τα παραδείγματα είναι σύγχρονα και αντανακλούν το διαπολιτισμικό μίγμα της παγκόσμιας οικονομίας.
- Πραγματοποιείται ανάλυση των οικονομιών χωρών που τα τελευταία χρόνια τράβηξαν πάνω τους μεγάλο μέρος της προσοχής, όπως η Ιαπωνία και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
- Πραγματοποιείται μια έρευνα στους σύγχρονους τομείς της Οικονομικής της Υγείας και της Βιομηχανικής Πολιτικής.

352 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Ανδρέας Σοκοδήμος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-209-815-8
ISBN (10ψήφιο): 960-209-815-5
Βάρος: 0.675 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μουρδουκούτας, Πάνος Γ.
Ο Πάνος Μουρδουκούτας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Long Island της Νέας Υόρκης. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας και διατελέσει σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς και εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Μερικά από τα βιβλία του είναι: The global corporation (1999), Collective entrepreneurship in a globalizing economy (1999), China against herself. The rise and fall of Abacus banking in Japan and China (2000), Banking risk management in a globalizing economy (με τον Πάνο Αγγελόπουλο) και Ιαπωνικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (με τον Γιώργο Πανηγυράκη). Το 2001 έλαβε το βραβείο του Highly Commented Author από το European Business Review, UK.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.