Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ελληνικό χρηματιστήριο κάτω από τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές εξελίξεις
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Αλεξάκης


Το ελληνικό χρηματιστήριο κάτω από τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές εξελίξεις
Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό τοπίο είναι ραγδαίες. Η έλευση της νέας Οδηγίας περί παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (ΜiFID), η ένταση του ανταγωνισμού, και η συγκεντροποίηση των συναλλαγών μεταβάλλουν συνεχώς το τοπίο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ζητούμενο για κάθε χρηματιστήριο παραμένει πάντοτε να μπορεί να χρηματοδοτεί με επενδυτικά κεφάλαια τις νεοεισερχόμενες και τις εισηγμένες εταιρείες και να επιτυγχάνει την ορθή αποτίμηση τους. Για να συμβαίνει αυτό πρέπει να διαθέτει το ορθό κανονιστικό πλαίσιο και την απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά του. Το ελληνικό χρηματιστήριο -όλοι οι φορείς της αγοράς- καλείται κάτω από αυτές τις εξελίξεις να χαράξει την πορεία της ανάπτυξης του. Το πόνημα επιδιώκει να απαντήσει στα πιο πάνω θέματα. Για το σκοπό αυτό, πρώτα, εξετάζει την πορεία και το ρόλο των χρηματιστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, αναλύει τους παράγοντες που οδηγούν τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό χώρο και τις θεσμικές εξελίξεις για την επίτευξη της γνήσιας, ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Ακολούθως, εξετάζει την πρόοδο που έχει επιτελεσθεί έως σήμερα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα μέτρα και ενέργειες που υλοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Τέλος, προχωρά στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες βελτιώνουν περαιτέρω τη κατάσταση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και την καθιστούν ακόμα πιο ικανή να παρέχει οφέλη προς την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές.

24χ17 εκ., 399 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.642 (Χρηματιστήριο Αξιών)
ISBN: 978-960-286-922-2
ISBN (10ψήφιο): 960-286-922-4
Βάρος: 0.75 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλεξάκης Παναγιώτης για εννέα περίπου χρόνια (1996-2004) συμμετείχε στα ανώτατα όργανα διοίκησης των εταιρειών του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και το 1998 κλήθηκε να οργανώσει τη λειτουργία της νέας αυτής αγοράς. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, τομέας Οικονομικής Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Διοίκησης στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος του όμιλου Marfin Financial Group.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.