Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η θεωρεία της γνώσης στη "νέα οικονομία"

Η θεωρεία της γνώσης στη "νέα οικονομία"
Αυτό το βιβλίο του Δρ. Π. Βασιλειάδη, εξηγεί τη "Θεωρία της Γνώσης". Γνώση είναι ιδέες, βάση δεδομένων, πληροφορίες και η ανάλυσή τους. Αρχίζει με παραδείγματα, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι "ενσώματες ακινητοποιήσεις" δεν έχουν την "αξία" που τους αποδίδεται στα οικονομικά της εποχής μας. Αναλύει το επιχειρηματικό πνεύμα της Silicon Valley και πώς αυτό οδήγησε στον ορισμό του τι είναι η "Νέα Οικονομία": η μεγιστοποίηση των "ασώματων ακινητοποιήσεων". Συνεχίζει στήνοντας από τα θεμέλια μια "υποθετική εταιρεία" που είναι εταιρεία "Νέας Οικονομίας". Σʼαυτό το σημείο, ο αναγνώστης μπορεί να δει πως η εταιρεία δημιουργεί αξία και πως ρευστοποιείται η αξία αυτή. Αναλύει το πως σκέπτονται τα δύο διαφορετικά τμήματα της Wall Street (το τμήμα ανάλυσης και το τμήμα επενδύσεων). Αναπτύσει την ιδέα της ύπαρξης "καινούργιας" λογιστικής, που να αντικατοπτρίζει την "αξία" της "Γνώσης". Τέλος απαντά στο ερώτημα, πότε η τεχνολογία γίνεται "ελεύθερο αγαθό". Ο συγγραφέας ασπάζεται το θεώρημα του Godel "μια θεωρία είναι συνεπής μόνο και μόνο όταν εκφράζεται σε μοντέλο". Παρ΄ όλα αυτά, στο βιβλίο αυτό, για να γίνουν ευκολότερα κατανοητές οι καινούργιες έννοιες που εισάγονται, δεν υπάρχει μοντέλο, γι΄ αυτό το λόγο η λέξη "Θεωρεία" στον τίτλο του εξωφύλλου γράφεται με "ει".

21χ14 εκ., 110 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 001.01 (Γνώση, Θεωρία της), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-89462-1-7
ISBN (10ψήφιο): 960-89462-1-2
Βάρος: 0.149 κιλά
Εκδότης: Σμπίλιας
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
13.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.69
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Παναγιώτης Βασιλειάδης είναι "Michigan Man". H έρευνά του στα οικονομικά συγκεντρώνεται στα "Incomplete Markets", "Cooperative Games with Non-Transferable Utility", χρησιμοποιώντας μαθηματικά εργαλεία όπως homology, cohomology, filbers. Το σύγγραμμά του "An Incentive Compatible Mechanism for the Provision of Local Public Goods" βρίσκεται στη "Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου" ("Library of Congress"). Έχει στην κατοχή του τις άδειες 7, 63, 24 principal και 55 market maker από τη NASD. Είναι ο CEO της εταιρείας συμβούλων Rhodos Finance. Η φιλοσοφία του είναι ότι τα οικονομικά είναι μόνο τα "Greek Letters Economics", όπως τα ορίζει ο P. Krugman, δηλαδή τα μαθηματικοποιημένα οικονομικά. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τη μοντελοποίηση του homo-connexus.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.