Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η συμβουλευτική στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο ρόλος του δασκάλου

Η συμβουλευτική στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο ρόλος του δασκάλου
Το σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αυριανού πολίτη και κατ΄ επέκταση, της κοινωνίας.
Ο σύγχρονος δάσκαλος δεν είναι ο αναμεταδότης γνώσεων αλλά δημιουργός διαδικασιών κριτικής σκέψης, δηλαδή δάσκαλος σύμβουλος.
Η σημασία του Συμβουλευτικού ρόλου του εκπαιδευτικού είναι τεράστια στην ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση των μαθητών, επειδή είναι αυτός ο οποίος μέσα από την ανθρωπιστική εκπαίδευση θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν πληρώς ενεργοποιημένα και ολοκληρωμένα πρόσωπα.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καταδείξει την αναγκαιότητα της εισαγωγής της Συμβουλευτικής στο Δημοτικό σχολείο στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων - σχέσεων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλημάτων προσαρμογής και προβλημάτων συμπεριφοράς.
Στη συνέχεια σκιαγραφούνται τα προσόντα εκείνα που χαρακτηρίζουν τον εκπαιδευτικό ως φορέα συμβουλευτικής.

24χ17 εκ., 109 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παιδαγωγικός Λόγος
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνης Λιοναράκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-7860-61-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7860-61-6
Βάρος: 0.259 κιλά
Εκδότης: Προπομπός
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
8.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αγγελόπουλος Ηρακλής είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, της Α.Β.Σ.Θ. και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής οε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά.

Η Πολυδώρου Αγγελική είναι απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών, Νηπιαγωγών Παν/μίου Πατρών, Διδασκαλείου Παν/μίου Ιωαννίνων και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός οτην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ελληνικά συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Η Ειρήνη Πολυδώρου αποφοίτησε από το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994 (βαθμός Άριστα). Συγχρόνως υπήρξε υπότροφος του Κληροδοτήματος Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1992-1994. Το 1998 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (βαθμός Άριστα) στην κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας - Λογοτεχνία - Θέατρο και Εκπαίδευση. Υπήρξε υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας) και πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή. Έχει υπηρετήσει ως δασκάλα επί 8 σχολικά έτη τόσο στην Ιδιωτική όσο και στη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου συνεχίζει το διδακτικό της έργο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.