Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Έλληνες και Οθωμανοί 1453-1923
(Από την πτώση της Κωνσταντινούπολης έως την καταστροφή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας)
Συγγραφέας:   Joelle Dalegre


Έλληνες και Οθωμανοί 1453-1923
Με βαθιά γνώση της ιστορίας του νεότερου ελληνισμού, η Ζοέλ Νταλέγκρ, υφηγήτρια ιστορίας στο |nalco, μας δίνει μέσα από αυτό το βιβλίο το κοινωνικό και πολιτικό ανάγλυφο των σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών από την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι και την Μικρασιατική Καταστροφή. Με λιτό και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο ξεδιπλώνει τις αδυναμίες του Βυζαντίου κατά τις τελευταίες ώρες, την οργάνωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και διοίκησης στη συνέχεια, την πολιτική εξισλαμισμού και εκτουρκισμού, την τοπική αυτονομία των κοινοτήτων, τον χριστιανικό κόσμο και το Πατριαρχείο με τις εξουσίες του, το μοναστικό δόγμα και τους Φαναριώτες, τις μετακινήσεις πληθυσμών, την ανθρωπογεωγραφία του ελλαδικού χώρου από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, την ελληνική διασπορά και τις σχέσεις των Ελλήνων με τη Δύση, την αντίσταση των Ελλήνων στον οθωμανικό ζυγό, την εθνική απελευθέρωση μέχρι και τους βαλκανικούς πολέμους και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σε όλη αυτή την πορεία η Ζοέλ Νταλέγκρ αναδεικνύει τον κρίσιμο αλλά και βρόμικο κατά του ελληνισμού ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων μέχρι τη στιγμή της ανατροπής της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη δημιουργία εθνικών κρατών στα Βαλκάνια.

21χ14 εκ., 442 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 956.016 (Οθωμανική Αυτοκρατορία ), 938 (Ελλάς - Ιστορία ), 938.3 (Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453)
Άλλα πρόσωπα: Σοφία Μπίνη - Σωτηροπούλου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-208-743-5
ISBN (10ψήφιο): 960-208-743-9
Βάρος: 0.538 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ζοέλ Νταλέγκρ γεννήθηκε το 1946. Έχει αποκτήσει μάστερ στα Νέα Ελληνικά και διδακτορικό στη Γεωγραφία. Οι έρευνες της έχουν κυρίως ως αντικείμενο τον ελληνικό 20ό αιώνα, τις σχέσεις ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τους γείτονες του. Είναι υφηγήτρια στην Ιστορία και διδάσκει Ελληνικό Πολιτισμό στο Inalco (Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.