Αναζητώντας την ουσία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αναζητώντας την ουσία

Κριτικές προσεγγίσεις στην επικαιρότητα 2004-2006

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

14.00€ -10% 12.60€

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από τη συλλογή των άρθρων του συγγραφέα κυρίως στην εφημερίδα "Μακεδονία", αλλά και σε ορισμένες άλλες εφημερίδες, με θεματική ενότητα και χρονική σειρά. Στόχος του είναι η αναζήτηση και η αποτίμηση της ουσίας και των πραγματικών διαστάσεων των γεγονότων, που χαρακτήριζαν κάθε εβδομάδα τη διεθνή και εσωτερική επικαιρότητα. Έτσι, χωρίς να είναι αλμανάκ, λειτουργεί εν μέρει ως τέτοιο, ενώ κινείται στα όρια πολιτικής και δημοσιογραφίας, προσωπικών στοχασμών και επιστημονικής γνώσης.

Οι άξονες του προβληματισμού του συγγραφέα είναι:
- μια ζωή με επίγνωση και με προτεραιότητα στα ουσιώδη
- μια πολιτική, που θα επιλέγει με αξιοκρατικούς όρους τους ταγούς της, που θα ασκείται με συνέπεια και σοβαρότητα, στην υπηρεσία των πολιτών και της πατρίδας
- μια Ελλάδα, που θα είναι αντάξια της ένδοξης ιστορίας της, αξιοπρεπής, ευημερούσα και ασφαλής
- μια διεθνής κοινότητα, όπου θα επικρατεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η ισοτιμία και η αξιοπρέπεια για όλα τα κράτη και τους λαούς, με αλληλεγγύη των πλουσίων προς τους φτωχούς.

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (Συγγραφέας)

Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953 από γονείς μικρασιατικής και θρακικής καταγωγής. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα της ίδιας σχολής. Διδάσκει δημόσιο διεθνές δίκαιο στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (από το 1980), καθώς επίσης και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στην Αστυνομική Ακαδημία (παράρτημα Θεσσαλονίκης). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) από το 1994. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης παρ΄ Ερέταις. Είναι επικεφαλής της Εναλλακτικής Έδρας Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (από τον Ιούνιο του 2004). Έχει ενεργό ανάμιξη στα δημόσια πράγματα, κυρίως στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, μέσω της αρθρογραφίας του και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του. Διδάσκει περιοδικά, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΧΑ (1994-2004).Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7/3/2004. Επισης διετέλεσε δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Κοζάνης το χρονικό διάστημα (1977-2010) και ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (2007-2014) και Αντιδήμαρχος, έχοντας την ευθύνη για τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στην πόλη: το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και την ανάπλαση της Νέας Παραλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.404 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση