Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το νόημα του χώρου
(Η εποχή και ο τόπος)
Συγγραφέας:   Pierre Pellegrino


Offer
Αυτό το βιβλίο είναι ο πρώτος τόμος ενός εξάτομου έργου. Ξεκινώντας με το ερώτημα γιατί ο χώρος, ακόμη και κενός, έχει νόημα, παρουσιάζει θεωρήσεις της εποχής μας και των τόπων ύπαρξής μας.
Μελετώντας την έννοια του τόπου, ανανεώνει την αστική προσέγγιση. Θα βρούμε σ΄ αυτό το βιβλίο την προσέγγιση εκείνη που όχι μόνο δείχνει πώς η αστική ανάπτυξη επεκτείνεται στο σύνολο του χώρου, αλλά, επίσης, πώς μετασχηματίζει το περιβάλλον ενός συνόλου υποκειμένων δράσης που βρίσκουν στο χώρο το θεμέλιο της ύπαρξής τους.
Το νόημα του τόπου και το νόημα του άλλου συναντώνται. Ενσωματώνοντας το φαντασιακό, το νόημα του άλλου, νόημα που αναδύεται από τις πράξεις του, διαπερνά και ανατρέπει τη θεώρησή μας γιʼ αυτόν, τις διαθέσεις μας για συναλλαγή μαζί του. Οι κλειστότητες που μας προστατεύουν από αυτόν, οι ανοικτότητες με τις οποίες του επιτρέπουμε την πρόσβαση, οι μάσκες και οι μορφές με τις οποίες τον αντιμετωπίζουμε βυθίζονται σε ένα άλλο πλαίσιο, σε ένα αστικό τοπίο.
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για την τοπική εγγραφή της αστικής ζωής και το μετασχηματισμό των χώρων. Προσεγγίζει το θέμα του μέσα από τα πεδία της σημειωτικής του χώρου και των ανθρωπογνωστικών επιστημών καθώς και των επιστημών της αρχιτεκτονικής. Εγγεγραμμένος μέσα σε έναν δομημένο χώρο, ο εγκατεστημένος λόγος βρίσκει μία μορφή προικισμένη με νόημα.

24χ17 εκ., 219 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 6
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 720 (Αρχιτεκτονική - Ερμηνεία και κριτική), 720.01 (Αρχιτεκτονική - Φιλοσοφία)
Άλλα πρόσωπα: Κυριακή Τσουκαλά (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-402-273-1
ISBN (10ψήφιο): 960-402-273-3
Βάρος: 0.423 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Pierre Pellegrino είναι αρχιτέκτων, με διατριβή επί υφηγεσία στα Γράμματα και στις Κοινωνικές Επιστήμες, Καθηγητής στη Σχολή Πολεοδομίας και Οργάνωσης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ίδρυσε τη Διεθνή Εταιρεία Σημειωτικής του Χώρου της οποίας διατελεί Επίτιμος Πρόεδρος. Είναι, επίσης, Επίτιμος Πρόεδρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονολογικής Έρευνας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.