Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι Ελληνοαμερικανοί
(Ιστορία της ελληνικής ομογένειας των Η.Π.Α.)
Συγγραφέας:   Μπάμπης Ι. Μαρκέτος


Offer
Από τα τέλη του 19ου αιώνα η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο ομαδικής μετανάστευσης κυρίως προς τον "Νέο Κόσμο" που δεν εντάσσεται πλέον στα συμφραζόμενα των ανθηρών εμπορικών παροικιών του παρελθόντος. Ο ομαδικός και ταξικά προσδιορίσιμος χαρακτήρας της, ο υπερπόντιος προορισμός της και η φθίνουσα επιρροή του κυρίαρχου ιδεολογικά "εθνικού κέντρου" στους μετανάστες συνθέτουν το νέο φαινόμενο. Στις δυο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα ο μεγαλύτερος όγκος της ελληνικής μετανάστευσης συγκεντρώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης στις Η.Π.Α. από τις απαρχές της μέχρι το 1977, επιχειρεί να περιγράψει και να αναλύσει η ιστορική αφήγηση του Μπάμπη Μαρκέτου, εκδότη-διευθυντή (1947-1977) του "Εθνικού Κήρυκος" της Νέας Υόρκης, και ενός από τους σημαντικότερους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες της Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μαρκέτος δεν είναι επαγγελματίας ιστορικός -δεν ακολουθεί αυστηρή ακαδημαϊκή δεοντολογία με υποσημειώσεις, βιβλιογραφία, αναφορά στις πηγές- και δεν διεκδικεί ακαδημαϊκές περγαμηνές. Το έργο του, ωστόσο, αποτελεί σημαντική και χρήσιμη κατάθεση για ιστορικά γεγονότα που στοιχεία τους αντλεί είτε από τη σύγχρονή του βιβλιογραφία ή από το προσωπικό δημοσιογραφικό αρχείο του, ή -όταν πρόκειται για γεγονότα σύγχρονά του- όπως ο ίδιος τα βίωσε ως ελληνοαμερικανός πολίτης αλλά και ως έγκριτος δημοσιογράφος της ομογένειας.

24χ17 εκ., 390 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορία της Ελληνικής Διασποράς και Μετανάστευσης: Τεκμήρια, Μαρτυρίες Μελέτες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 970 (Αμερική, Βόρεια - Ιστορία), 304.82 (Μετανάστευση), 938.499 (Ιστορία - Ελληνισμός της διασποράς)
Άλλα πρόσωπα: Στέφανος Π. Παπαγεωργίου (Επιμελητής) , Στέφανος Π. Παπαγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς) , Γιούλα Κουτσοπανάγου (Επιμελητής) , Γιούλα Κουτσοπανάγου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-02-2028-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2028-Χ
Βάρος: 0.679 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μπάμπης Μαρκέτος (1912, Φερεντινάτα, Κεφαλονιά - 1998, Αθήνα) υπήρξε δημοσιογράφος και εκδότης-διευθυντής της ημερήσιας ελληνοαμερικανικής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ" της Νέας Υόρκης (1947-1977). Για το έργο του έχει τιμηθεί με ανώτατες διακρίσεις από την Ελληνική Πολιτεία, τη Δημοκρατία της Κύπρου και την Αμερικανική Συμπολιτεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.