Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Ένας οδηγός για μάνατζερ

David A. Taylor

27.50€ -26% 20.35€

Στο πλαίσιο του διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού της αγοράς, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι καθοριστική για την πορεία μιας εταιρείας. Το 1977 η Apple παρ` ολίγο να χρεοκοπήσει. Το 2001, η Nike έχασε εκατό εκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια χρονιά η Cisco σπατάλησε δύο δισεκατομμύρια (!). Οι παραπάνω αποτυχίες ήταν αποτέλεσμα άστοχης επιλογής -και εφαρμογής- τρόπων παράδοσης προϊόντων στους καταναλωτές.
Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» στο οποίο διακυβεύονται πάρα πολλά και ένα στέλεχος δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να επιλέξει αν θα εμπλακεί σε αυτό ή όχι. Από τη στιγμή που μια εταιρεία ασχολείται με ένα υλικό προϊόν, η εφοδιαστική αλυσίδα είναι ένα θέμα που αφορά κάθε στέλεχός της.
Το βιβλίο αυτό πραγματοποιεί μια ολοκληρωμένη θεωρητική προσέγγιση του αντικειμένου, προκειμένου να το κατανοήσει πλήρως ο αναγνώστης. Παράλληλα όμως προσφέρει πρακτικά και εφαρμόσιμα εργαλεία που θα καταρτίσουν ένα στέλεχος, για να μπορεί να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, να σχεδιάζει και να υλοποιεί την καλύτερη δυνατή εφοδιαστική αλυσίδα, ανάλογα με τη φύση και τις ιδιαιτερότητες της εταιρείας του.
Η θεματολογία του βιβλίου περιλαμβάνει:
- Τρόπους επιλογής, σχεδιασμού και υλοποίησης της βέλτιστης κάθε φορά εφοδιαστικής αλυσίδας.
- Παραδείγματα επιτυχημένων χειρισμών στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας -αλλά και γκάφες εκατομμυρίων δολαρίων- από κολοσσούς όπως η Siemens, η Gillette, η Dell, η Chrysler, η Apple, η Amazon κ.ά.
- Περιγραφή και ανάλυση του λογισμικού που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εφοδιαστική αλυσίδα (συστήματα ERP, APS, CRM, SRM κ.ά.).
- Ένα πλήρες γλωσσάρι εννοιών.

Κωνσταντίνος Π. Τερζίδης (Επιμέλεια)

Ο καθηγητής Κώστας Τερζίδης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν Νυρεμβέργης. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (Μακεδονίας - πρώην Α.Β.Σ.Θ.), Μονάχου και Ερλάγκεν Νυρεμβέργης, διοίκηση επιχειρήσεων, κοινωνιολογία και παιδαγωγικά οικονομικών. Εργάσθηκε ως στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων, ως κοινωνικός σύμβουλος και ως στέλεχος επιμόρφωσης ενηλίκων. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία. Σήμερα διδάσκει στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας διοίκηση επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, logistics management και διοίκηση ολικής ποιότητας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα.

Γιώργος Αυγέρης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Αυγέρης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και έκανε όλα τα σχολικά του βήματα στην Καλλιθέα. Πραγματοποίησε τις σπουδές του ως Τεχνολόγος Γεωπόνος στο Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, όπου ανέπτυξε τον σεβασμό του απέναντι στη Γη. Πήρε υποτροφία το 2001 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και αποφοίτησε το 2005. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις Βιολογικές Καλλιέργειες υπό τη συνεργασία του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των Τεχνολογικών Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου από όπου και αποφοίτησε το 2009 με άριστα. Τα τελευταία χρόνια ζει στον τόπο καταγωγής του, την Πρέβεζα.

David A. Taylor

David A. Taylor (Συγγραφέας)

Ο Dr. David A. Taylor είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία στην τεχνολογία του μάνατζμεντ και έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα για την τεχνολογία αντικειμένων και την επιχειρηματική μηχανική. Επίσης έχει διατελέσει ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και σύμβουλος ορισμένων από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο. Αυτή την περίοδο προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικού σχεδιασμού και εκπαίδευσης σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
381
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.727 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση