Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορικά προβλήματα των τάφων της Βεργίνας

Ιστορικά προβλήματα των τάφων της Βεργίνας
Τα ιστορικά (όπως και άλλα) προβλήματα, τα οποία, ως γνωστόν, προέκυψαν από τα ευρήματα της μεγάλης ανακάλυψης της Βεργίνας θα ήταν καλύτερο να είχαν εκτεθεί και συζητηθεί στο πλαίσιο ενός ειδικού διεπιστημονικού συνεδρίου, η διοργάνωση του οποίου είχε προταθεί από τον υπογράφοντα πριν από αρκετά χρόνια. Το συνέδριο δεν έγινε, εξακολουθεί όμως να είναι αναγκαίο. Ακριβώς η επισήμανση της αναγκαιότητάς του είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εγράφη και δημοσιεύεται το παρόν βιβλίο.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι η ιστορική κατανόηση και γενικά η ερμηνεία των ευρημάτων μπορεί να γίνει, όπως έχει ήδη συχνά και από διάφορες πλευρές στο παρελθόν επισημανθεί -και είναι αυτονόητο- μόνο στο πλαίσιο μιας συνθετικής μελέτης των ευρημάτων των ανασκαφών που έγιναν στις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο στη Βεργίνα, αλλά και αλλού στη Μακεδονία, τα οποία έχουν δημοσιευθεί (κυρίως) στη σειρά "Αρχαιολογικό Έργο για την Μακεδονία και την Θράκη" και στα "Πρακτικά της Αρχαιολογικής Εταιρείας" (και εν μέρει έχουν αξιοποιηθεί σε άρθρα και αυτοτελείς μελέτες). [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 168 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 930.102 8 (Ανασκαφές (Αρχαιολογία)), 930.149 5 (Αρχαιολογία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-343-901-1
ISBN (10ψήφιο): 960-343-901-0
Βάρος: 0.371 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
14.71
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Τουλουμάκος διδάσκει Αρχαία Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σε συνθετικά έργα και ειδικές μελέτες έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κοινωνική και την πολιτική ιστορία. Παράλληλα ασχολείται με προβλήματα του Ελληνισμού της Διασποράς. Είναι εκδότης των Πρακτικών των Πανελληνίων Συνεδρίων για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και συνεκδότης των περιοδικών "Μακεδονικά", "Τεκμήρια" και "Έρευνα και εκπαίδευση".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.