Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πα Κουά Τσανγκ
(Τα 64 χέρια)
Συγγραφέας:   Tung Wing Tang


Πα Κουά Τσανγκ
Το Πα Κουά Τσανγκ είναι μία από τις πιο φημισμένες Κινέζικες Εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες, με μοναδικές μεθόδους εξάσκησης και ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
Το θέμα που παρουσιάζεται και αναλύεται ενδελεχώς στα πλαίσια αυτού του βιβλίου είναι τα 64 Χέρια του Πα Κουά Τσανγκ, μία όμορφη, δυναμική και επιβλητική φόρμα, που αναπτύσσει δύναμη, συντονισμό, ευελιξία και πάνω από όλα μαχητική ικανότητα, η οποία παρουσιάζεται και αναλύεται, μαζί με τις μαχητικές εφαρμογές της, με δεκάδες έγχρωμες φωτογραφίες και επεξηγήσεις. Στη φόρμα αυτή δεν δίνεται έμφαση στον βηματισμό σε κύκλο· οι τεχνικές εκτελούνται σε ευθεία γραμμή, δηλαδή υπάρχει κίνηση κατ΄ ευθείαν προς τον αντίπαλο, όπως θα γινόταν σε μία πραγματική μάχη.
Εκτός από τη φόρμα των 64 Χεριών του Πα Κουά Τσανγκ, παρουσιάζονται και συνδυασμοί με τεχνικές από άλλα συστήματα, όπως το Τάι Τσι Τσουάν, το Σινγκ Γι Τσουάν, τη Γροθιά των Έξι Αρμονίων, εφαρμογές Τσιν Να (κλειδώματα), καθώς και όλες οι βασικές γνώσεις και κινήσεις που χρειάζεται ο αρχάριος για να κατατοπιστεί πλήρως για τη σπουδαία αυτή τέχνη. Επίσης, με σαφήνεια και απλότητα, ο συγγραφέας ερευνά και αναλύει τα ουσιαστικά βασικά σημεία του Πα Κουά Τσανγκ και των εφαρμογών του, τα πολύ σημαντικά στοιχεία της καταγωγής του και των ευεργετημάτων που προσφέρει στον άνθρωπο και εξηγεί με λεπτομέρεια και ακρίβεια τη συνολική τεχνική του σώματος, καθώς και σημεία κλειδιά της εξάσκησης σε αυτό, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

24χ17 εκ., 111 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796.8 (Πολεμικές τέχνες)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Δρακάκης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6623-25-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6623-25-4
Βάρος: 0.337 κιλά
Εκδότης: Αλκίμαχον
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Tang, Tung Wing
Ο Τανγκ Τουνγκ Γουίνγκ έχει εμπειρία 40 και πλέον έτων στις παραδοσιακές κινέζικες πολεμικές τέχνες. Είναι κάτοχος διπλώματος 6 ντουάν Γου Σου, από την Κινέζικη Ομοσπονδία Γου Σου. Έμαθε Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου και Τσι Κουνγκ από τόν Τανγκ Κουόκ Γουά, έναν από τους καλυτέρους μαθητές του Λαμ Τσο (ανιψιού του Λαμ Σάι Γουίνγκ). Επίσης, διδάχτηκε Τσόι Μοκ Πάι Κουνγκ Φου, από τόν Λάου Γιουέν Σινγκ, Γουίνγκ Τσουν Κουνγκ Φου από τους Χο Κιμ Μινγκ και Νγκ Τσαν και Γιανγκ Τάι Τσι Τσουάν, από έναν θείο του στην Κίνα. Το 1984, δέχτηκε μια πρόσκληση για να διδάξει στην Ελλάδα και αποφάσισε να μείνει στην Ευρώπη για να διαδώσει το αυθεντικό Κουνγκ Φου στη Δύση. Για να εμπλουτίσει τη γνώση και την εμπειρία του στις πολεμικές τέχνες, αποφάσισε μετά από χρόνια να επιστρέψει στην Κίνα για να διδαχθεί Πα Κουά Τσανγκ, Σινγκ Γι Τσουάν και Τανγκ Λανγκ Τσουάν από τόν Λιου Τζινγκ Ρου στο Πεκίνο, καθώς και το στυλ Τσεν του Τάι Τσι Τσουάν, από τον Γουάνγκ Χσι Αν, στο χωριό της οικογένειας Τσεν. Ο Τανγκ Τουνγκ Γουίνγκ είναι αναγνωρισμένος επίσημα ως δάσκαλος στο Πα Κουά Τσανγκ και στο Τσεν Τάι Τσι Τσουάν, έχει γίνει αποδεκτός ως εσωτερικός μαθητής των παραπάνω μεγάλων δασκάλων και είναι εγκεκριμένος εκπρόσωπος των Ομοσπονδιών τους στην Ελλάδα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.