Χριστουγεννιάτικες αστυνομικές ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χριστουγεννιάτικες αστυνομικές ιστορίες

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Ellis Peters

Μια συλλογή με χριστουγεννιάτικα αστυνομικά διηγήματα κορυφαίων συγγραφέων που δίνει μια άλλη διάσταση στη γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Συναρπαστικές ιστορίες που αιφνιδιάζουν με τις ανατροπές και την αυθεντικότητα τους, και ψυχαγωγούν συγχρόνως την ευρηματικότητα και μαύρο χιούμορ τους.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ellis Peters

Ellis Peters (Συγγραφέας)

Η Έλις Πίτερ (ψευδώνυμο της Edith May Pargeter, 1913-1995) γεννήθηκε στο Horsehay του Shropshire. Στα είκοσί της χρόνια δέχτηκε τη θέση της βοηθού σε ένα φαρμακείο του Dawley. Τα επτά επόμενα χρόνια άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το γράψιμο. Πριν τον πόλεμο δημοσίευσε με το πραγματικό της όνομα το πρώτο της μυθιστόρημα: The City Lies Foursquare (1939). Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο ναυτικό και οι εμπειρίες της είναι καταγεγραμμένες στο βιβλίο της: She Goes to War (1942). Έχει γράψει περίπου 75 βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sara Paretsky

Sara Paretsky (Συγγραφέας)

Η Sara Paretsky γεννήθηκε το 1947 στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτοχος του Ph.D. στην Ιστορία κι έχοντας αποκτήσει το Μ.Β.Α. από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, απ΄ όπου και αποφοίτησε, εργάστηκε αρχικά σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία μέχρι το 1985. Τότε άρχισε ν΄ ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο. Η Β. Ι. Βαρσάφσκι, η ανεξάρτητη κι αισθησιακή ιδιωτική ντετέκτιβ, που είναι η βασική ηρωίδα στις περισσότερες ιστορίες της, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1982 με το "Indemnity only". Το 1991 επιμελείται το "A woman΄s eye", μια συλλογή από αστυνομικά διηγήματα αποκλειστικά γραμμένα από γυναίκες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

P. D. James

P. D. James (Συγγραφέας)

Η Π. Ντ. Τζέιμς (Φύλις Ντόροθι Τζέιμς) γεννήθηκε στην Οξφόρδη το 1920. Από το 1949 μέχρι το 1968 εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και από το 1968 μέχρι το 1979 στο εγκληματολογικό τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας. Έγραψε πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα, βραβεύτηκε στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στη Σουηδία. Θεωρήθηκε η σημαντικότερη Bρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων των νεότερων χρόνων. Το 2000, στα ογδοηκοστά της γενέθλια, χρίστηκε Βαρώνη του Χόλαντ Παρκ, ως επιβράβευση της προσφοράς της στα βρετανικά γράμματα. Πέθανε στις 27 Νοεμβρίου 2014, σε ηλικία 94 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Agatha Christie

Agatha Christie (Συγγραφέας)

Άγκαθα Κρίστι (1890-1976). Η βασίλισσα του εγκλήματος γεννήθηκε στο Torquay του Ντέβον της Αγγλίας με το όνομα Agatha Mary Clarissa Miller. Ο πατέρας της, Frederick Alvah Miller, ήταν ένας επιτυχημένος αμερικανός χρηματιστής και η μητέρα της, Clarissa Margaret Boehmer, κόρη αξιωματικού του βρετανικού στρατού. To 1914 παντρεύτηκε τον συνταγματάρχη Archibald Christie της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη, αλλά ο γάμος τους δεν ήταν ευτυχισμένος και τελικά χώρισαν το 1928. Είχε μεσολαβήσει μια σοβαρή κρίση κατάθλιψης της Άγκαθα, όταν έμαθε ότι ο άντρας της την απατούσε, αλλά και η έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος, "Το μυστήριο στο Στάιλς" ("The Mysterious Affair at Styles"), το 1920. "Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούν να σου τύχουν είναι να έχεις χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδικά χρόνια", λέει, αρχίζοντας τα απομνημονεύματα της που ξεκίνησε να γράφει το 1950 και τα ολοκλήρωσε δεκαπέντε χρόνια αργότερα. Έγραψε πολυάριθμα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα που μεταφράστηκαν σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα. Με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε τον Ηρακλή Πουαρό, τον μικρόσωμο, πανέξυπνο ντετέκτιβ. Ο Πουαρό, η Μις Μαρπλ και οι άλλοι ήρωές της έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε κινηματογραφικές ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεταινίες και θεατρικά έργα βασισμένα στα βιβλία της. Η Άγκαθα Κρίστι συμμετείχε επίσης σε πολλές αρχαιολογικές αποστολές που διοργάνωσε ο δεύτερος, κατά δεκατέσσερα χρόνια νεώτερός της σύζυγος, ο επιφανής αρχαιολόγος Sir Max Mallowan, στη Μέση Ανατολή. Το 1971 τιμήθηκε με τον τίτλο της Λαίδης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Dame Commander of the British Empire, DBE).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sir Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle (Συγγραφέας)

Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 22 Μαΐου 1859. Καταγόταν από ιρλανδική καθολική οικογένεια. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και αμέσως μετά τις σπουδές του υπηρέτησε ως γιατρός σε πλοίο σε ένα ταξίδι στη Δυτική Αφρική. Τον Ιούνιο του 1882 έφτασε στο Πόρτσμουθ, όπου έστησε το δικό του ιατρείο.

Παράλληλα με το επάγγελμα του γιατρού, ο Ντόιλ έγραφε μανιωδώς. Το 1887 εκδίδεται η Σπουδή στο κόκκινο, το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο κάνει την εμφάνισή του ο Σέρλοκ Χολμς. Το έργο δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία. Ο Ντόιλ, ωστόσο, ξεκίνησε να δημοσιεύει τακτικά τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς και του συνεργάτη του δόκτορα Γουάτσον στο μηνιαίο περιοδικό The Strand Magazine. Σε αυτό το περιοδικό θα δημοσιευθούν οι δώδεκα ιστορίες που απαρτίζουν τη συλλογή Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο και εκδόθηκαν για πρώτη φορά στις 14 Οκτωβρίου του 1892.

Το 1885 ο Ντόιλ παντρεύτηκε τη Λουί­ζα Χόκινς. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο. Το 1893 η Λουίζα διαγνώστηκε με φυματίωση. Μετά τον θάνατό της, ο Ντόιλ παντρεύτηκε την Τζιν Λέκι, με την οποία απέκτησε δύο γιους. Τον Δεκέμβριο του 1893 ο συγγραφέας αποφάσισε να «σκοτώσει» τον Χολμς, με σκοπό να επικεντρωθεί στα ιστορικά του μυθιστορήματα. Αυτό έγινε στην ιστορία Το τελικό πρόβλημα.

Ήταν, όμως, τέτοια η δημόσια κατακραυγή και αγανάκτηση των θαυμαστών του διάσημου ντετέκτιβ που ανάγκασαν τον συγγραφέα να επαναφέρει τον χαρακτήρα στο μυθιστόρημα Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ (1901-1902, Mίνωας 2018). Ο Σέρλοκ Χολμς εμφανίστηκε συνολικά σε εξήντα ιστορίες, οι οποίες εκδόθηκαν από το 1887 έως το 1927.

Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ πέθανε στις 7 Ιουλίου 1930. Οι τελευταίες του λέξεις θα απευθύνονταν στη δεύτερη γυναίκα του, στην οποία, με το χέρι του μέσα στο δικό της, πρόλαβε να πει ότι ήταν υπέροχη.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Καστανάρας (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
347
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.631 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση