Ιστορία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Johann Gustav Droysen

53.25€ -10% 47.93€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Ελεύθερη Σκέψις

Η "Ιστορία των επιγόνων" καλύπτει μια ταραχώδη περίοδο για τον ελληνιστικό κόσμο η οποία ξεκινά το 280 π.Χ. με την εκστρατεία του Πύρρου στην Ιταλία και την κάθοδο των Κελτών και φτάνει μέχρι περίπου το τέλος του 3ου αιώνα π.Χ.
Σε αυτό το μεγαλειώδες έργο ο Ντρόυζεν παρακολουθεί την ιστορική πορεία των ελληνιστικών κρατών, τις σοβαρές εξελίξεις στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την ραγδαία άνοδο της Ρώμης η οποία αρχίζει να επεμβαίνει στα ελληνικά πράγματα.

Johann Gustav Droysen

Johann Gustav Droysen (Συγγραφέας)

Johann Gustav Droysen (1804 - 1834). Γερμανός φιλόλογος, ιστορικός και πολιτικός. Το 1840 διορίστηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιέλου, το 1851 καθηγητής της ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ιένας και το 1859 του Βερολίνου. Συνέγραψε πολλά ιστορικά έργα όπως το "Μελέτες περί των στρατηγών της Αττικής", "Περί του οικονομολογικού συστήματος των Πτολεμαίων", "Περί του νομισματικού συστήματος της Αττικής" και πολλά άλλα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα μνημειώδη "Ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου", "Ιστορία των διαδόχων" και "Ιστορία των επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Δέλλιος (Μεταφραστής)


Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
539
Διαστάσεις:
24χ18
Βάρος:
0.926 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση