Αριστοφάνη Όρνιθες Γ΄ γυμνασίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αριστοφάνη Όρνιθες Γ΄ γυμνασίου

Μαρία Κέκκου

Οι "Όρνιθες" του Αριστοφάνη είναι ένα ταξίδι όπου η πραγματικότητα εισβάλλει στη περιοχή του μύθου. Με συντροφιά τον Ευελπίδη και τον Πεισέταιρο θα βαδίσουμε στους μαγικούς δρόμους της φαντασίας και του ονείρου.
Ακολουθώντας την έμπνευση του Αριστοφάνη θα εξερευνήσουμε τη χώρα των Πουλιών που βρίσκεται έξω απ` τα όρια του πραγματικού σε έναν τόπον Άλλο.
Θα εξερευνήσουμε τους χώρους της ψυχής μέσα στους οποίους ζούμε και υπάρχουμε και συχνά μας είναι τόσο άγνωστοι, πιο άγνωστοι και από τους τόπους των μυθικών περιπλανήσεων των ηρώων μας.
Η πορεία που ακολουθούμε, και αυτή που ακολουθούν οι ήρωες μας, είναι πάντοτε γεμάτη εκπλήξεις και προβλήματα. Άλλα πραγματικά, μεγάλης έντασης, και άλλα φανταστικά, από εκείνα που η "ψυχή μας στήνει εμπρός μας".
Αναζητώντας τη γαλήνη μέσα στη φυγή, αναζητώντας έναν "τόπο απράγμονα", θα δούμε αν πραγματικά υπάρχει μια τέτοια λύση ή ποια προβλήματα απλώνονται σα δίχτυ μέσα από τη διάψευση σε αυτό το ταξίδι.
(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Σίνος Γκιώκας (Υπεύθυνος Σειράς)


Μαρία Κέκκου

Μαρία Κέκκου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Κέκκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία και Δημόσια Διοίκηση ατό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές έγιναν στο ΜΤΘΣ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκπόνησε στη συνέχεια και τη διδακτορική της διατριβή. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια. Έχει εκδώσει βιβλία με λογοτεχνικό και δοκιμιακό περιεχόμενο. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια και διευθύντρια σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, υπεύθυνη για τα Πολιτιστικά Προγράμματα και τους Καλλιτεχνικούς Αγώνες και σήμερα υπηρετεί ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
323
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.555 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση