Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νικόλαος Κάλας
(Πρακτικά διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, Κομοτηνή 10-12 Ιουνίου 2005)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Νικόλαος Κάλας
[...] Χάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ακριβέστερα χάρη στον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Τάσο Βαβατσικλή, κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση, από κοινού με τον Τομέα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Παναγιώτη Νούτσο, τον Ερατοσθένη Καψωμένο και ασφαλώς τον Νάνο Βαλαωρίτη, του Πρώτου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τον Νικόλαο Κάλα, με τη συμμετοχή επιστημόνων όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις Η.Π.Α., την Αγγλία, την Αυστραλία και την Κύπρο. Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνονται οι απόψεις του μεγαλύτερου μέρους των ερευνητών που έχουν ασχοληθεί συστηματικά με όλες τις πτυχές του σύνθετου έργου του Κάλα, όπως εκφωνήθηκαν στο πιο πάνω Συνέδριο -και με την ίδια σειρά.

"Η ιστορία δεν πρέπει ποτέ να τελειώνει στις σελίδες που είναι γραμμένη αλλά στο μυαλό του αναγνώστη όταν ολοκληρώσει το διάβασμά της", έγραφε ο Κάλας. Ας ελπίσουμε να ισχύσει το ίδιο και με τα συγκεκριμένα κείμενα. Του το οφείλουμε.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 285 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.1 (Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική), 928 (Πρόσωπα στη λογοτεχνία, ιστορία, βιογραφία), 927 (Πρόσωπα στις τέχνες)
Άλλα πρόσωπα: Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος (Εισηγητής) , Νάνος Βαλαωρίτης (Εισηγητής) , Γεωργία Λαδογιάννη (Εισηγητής) , Σάββας Μιχαήλ (Εισηγητής) , Αλεξάνδρα Δεληγιώργη (Εισηγητής) , Παναγιώτης Χ. Νούτσος (Εισηγητής) , Απόστολος Μπενάτσης (Εισηγητής) , Κώστας Κρεμμύδας (Εισηγητής) , Ελισάβετ Αρσενίου (Εισηγητής) , Σπήλιος Αργυρόπουλος (Εισηγητής) , Τάσος Βαβατσικλής (Εισηγητής) , Σοφία Βούλγαρη (Εισηγητής) , Μαριλένα Διοματάρη (Εισηγητής) , Δήμητρα Καραδήμα (Εισηγητής) , Σάββας Καράμπελας (Εισηγητής) , Δημήτρης Κραββάρης (Εισηγητής) , Βασίλης Λέτσιος (Εισηγητής) ,
ISBN: 978-960-7528-66-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7528-66-2
Βάρος: 0.625 κιλά
Εκδότης: Μανδραγόρας
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.