Πολιτική οικονομία των χρηματιστηριακών αγορών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτική οικονομία των χρηματιστηριακών αγορών

Και εναλλακτικές στρατηγικές

Jorg Huffschmid

37.28€ -26% 27.59€

(. . .) Η ανάλυση του Γιοργκ Χούφσμιντ για τις χρηματιστηριακές αγορές και τις χρηματοοικονομικές κρίσεις καταρρίπτει το μύθο της παντοδυναμίας των πρώτων και υποδεικνύει που βρίσκονται οι αφετηρίες των προσπαθειών της δημοκρατικής οικονομικής πολιτικής για να τεθούν όρια και να ελεγχθεί το χρηματιστηριακό κεφάλαιο· επίσης προτείνει εναλλακτικές στρατηγικές. Το παρόν βιβλίο, πλούσιο σε γραφήματα και σε βιβλιογραφικές παραπομπές που συνοδεύονται από σχόλια, (. . .) μετατράπηκε (. . .) σε ένα είδος «Βίβλου» του κινήματος για τον έλεγχο των χρηματιστηριακών αγορών, ειδικά του δικτύου της Attac. Η ενημερωμένη επανέκδοση περιλαμβάνει ένα νέο κεφάλαιο γύρω από τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. «Το βιβλίο είναι γραμμένο με τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό και μπορεί να αποτελέσει την εισαγωγή στον κόσμο των χρηματιστηριακών αγορών. Οι διασυνδέσεις και εξαρτήσεις εξηγούνται πολύ καλά, ενώ τα εύληπτα παραδείγματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Οι βιβλιογραφικές αναφορές (όπου περιλαμβάνονται ακόμη και δικτυακοί τόποι) αυξάνουν την αξία του συγκεκριμένου έργου».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Κοτζιάς

Νίκος Κοτζιάς (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), του Μαρβούργου (Γερμανία), της Οξφόρδης (ΗΒ) και του Χάρβαρντ (ΗΠΑ). Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς. Συμμετείχε στην έκδοση των περιοδικών "Επιστημονική Σκέψη" και "Διαλεκτική". Διευθύνει τη σειρά "Αναστοχασμός" στις Εκδόσεις Καστανιώτη, όπως παλαιότερα στη σειρά "Λόγος" στις Εκδόσεις Λιβάνη. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ημερησία. Εργάζεται ως εμπειρογνώμων στο υπουργείο Εξωτερικών. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (πτυχίο), πολιτική και φιλοσοφία (μεταπτυχιακά), δίκαιο (διδακτορικό) και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (post doc) στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Τα κυριότερα έργα που έγραψε ή συμμετείχε στην έκδοσή τους είναι τα εξής: Der autonome Intellekt (1976), Η διανόηση στην Ελλάδα (1978), Τέχνη και Ιδεολογία (1984), Ο τρίτος δρόμος του ΠΑΣΟΚ (1985), Πανεπιστήμιο και Κοινωνία (1986), Η Ελλάδα στο 2000 (1987), Συνειδητό και Αυθόρμητο (1987), Ο Συνασπισμός της Αριστεράς (1988), Μια συζήτηση που δεν έγινε (1989), Auf dem Weg zur Hegemonialmacht? Deutsche Aussenpolitik nach der Vereinigung (1993), ΕΕ: Κράτος δευτέρου βαθμού ή ένα σύστημα εν τω γίγνεσθαι - Το εθνικό κράτος και η διαδικασία πολιτικής ενοποίησης στην κοινοτική Ευρώπη (1995), Labor, Market and Employment (1996), EU und Demokratie (1997), Flexible Integration in Europe (1998), Griechenland in Europa (1998), Στόχοι και τακτικές στη Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ του 1996-1997 (1999), Culture and the dialectic of the national and global (2002).

Γιώργος Παυλόπουλος (Μεταφραστής)


Jorg Huffschmid

Jorg Huffschmid (Συγγραφέας)

Ο Γιοργκ Χούφσμιντ είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας και οικονομικών στη Βρέμη, ενώ εκδίδει (ως μέλος της ομάδας εργασίας για την Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική) το ετήσιο «Memorandum», το οποίο αποτελεί μια κριτική θεώρηση των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, παρουσιάζοντας παράλληλα προτάσεις για μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Διετέλεσε, ως εμπειρογνώμονας, μέλος της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου που ερεύνησε το θέμα «Παγκοσμιοποίηση της διεθνούς οικονομίας - προκλήσεις και απαντήσεις».
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
410
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.672 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση