Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτική οικονομία των χρηματιστηριακών αγορών
(Και εναλλακτικές στρατηγικές)
Συγγραφέας:   Jorg Huffschmid


Offer
Τι είναι οι χρηματιστηριακές αγορές, πώς λειτουργούν, ποιος βρίσκεται πίσω τους και, τελικά, πώς είναι δυνατό να ελεγχθούν; Οι χρηματοοικονομικές κρίσεις συνοδεύουν σταθερά τον καπιταλισμό, από την εμφάνισή του και σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξής του. Όσο εκδηλώνονται αιφνίδια οι ανεμοστρόβιλοι, άλλο τόσο ξαφνικά και απροειδοποίητα προκύπτουν και οι χρηματοοικονομικές κρίσεις. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων συγκυριών και εντάσεων, ενώ εκδηλώνονται με μεγάλη ορμή.
Η ανάλυση του Γιοργκ Χούφσμιντ για τις χρηματιστηριακές αγορές και τις χρηματοοικονομικές κρίσεις καταρρίπτει το μύθο της παντοδυναμίας των πρώτων και υποδεικνύει πού βρίσκονται οι αφετηρίες των προσπαθειών της δημοκρατικής οικονομικής πολιτικής για να τεθούν όρια και να ελεγχθεί το χρηματιστηριακό κεφάλαιο· επίσης προτείνει εναλλακτικές στρατηγικές.
Tο παρόν βιβλίο, πλούσιο σε γραφήματα και σε βιβλιογραφικές παραπομπές που συνοδεύονται από σχόλια, ενδείκνυται επίσης και για τους αρχάριους σε αυτή τη θεματική ενότητα. Μετατράπηκε δε πολύ γρήγορα σε ένα είδος "Βίβλου" του κινήματος για τον έλεγχο των χρηματιστηριακών αγορών, ειδικά του δικτύου της Attac. Η ενημερωμένη επανέκδοση περιλαμβάνει ένα νέο κεφάλαιο γύρω από τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.
"Το βιβλίο είναι γραμμένο με τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό και μπορεί να αποτελέσει την εισαγωγή στον κόσμο των χρηματιστηριακών αγορών. Οι διασυνδέσεις και εξαρτήσεις εξηγούνται πολύ καλά, ενώ τα εύληπτα παραδείγματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Οι βιβλιογραφικές αναφορές (όπου περιλαμβάνονται ακόμη και δικτυακοί τόποι) αυξάνουν την αξία του συγκεκριμένου έργου".
(Οικονομία και Κοινωνία)

24χ15 εκ., 410 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αναστοχασμός
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.642 (Χρηματιστήριο Αξιών), 338.9 (Οικονομική πολιτική), 332 (Χρηματοοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Κοτζιάς (Υπεύθυνος Σειράς) , Γιώργος Παυλόπουλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-03-4282-6
ISBN (10ψήφιο): 960-03-4282-2
Βάρος: 0.672 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Huffschmid, Jorg
Ο Γιοργκ Χούφσμιντ είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας και οικονομικών στη Βρέμη, ενώ εκδίδει (ως μέλος της ομάδας εργασίας για την Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική) το ετήσιο «Memorandum», το οποίο αποτελεί μια κριτική θεώρηση των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, παρουσιάζοντας παράλληλα προτάσεις για μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Διετέλεσε, ως εμπειρογνώμονας, μέλος της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου που ερεύνησε το θέμα «Παγκοσμιοποίηση της διεθνούς οικονομίας - προκλήσεις και απαντήσεις».

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.