Τα μέσα μεταφοράς στη θάλασσα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα μέσα μεταφοράς στη θάλασσα

Γνωριμία με τα μέσα μεταφοράς

Μαρία Βασιλειάδου

10.15€ -24% 7.71€

Ο Σβούρας και η Σβουρίτσα ταξιδεύουν στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα, στην πόλη και επισκέπτονται το μουσείο μεταφοράς.
Μια μικρή ιστορία ξετυλίγεται και η σβουροπαρέα γνωρίζει τα μέσα μεταφοράς και τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με διασκεδαστικό τρόπο.
Στους γονείς και τους δασκάλους δίνονται αφορμές να προσφέρουν στα παιδιά βιωματικές ευκαιρίες προκειμένου να αφομοιώσουν ελκυστικές γνώσεις που προσφέρονται στη σειρά των πέντε βιβλίων.


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]

Κατερίνα Βερούτσου

Κατερίνα Βερούτσου (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia, University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται κυρίως ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικονογράφηση βιβλίων και άλλων εντύπων, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη ζωγραφική σκηνικών για την τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Νεράιδα στο έλατο" του Μάνου Κοντολέων και προτάθηκε για την τιμητική πλακέτα της ΙΒΒΥ. Το 2011 έλαβε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την καλύτερη συνεργασία συγγραφέα και εικονογράφου στο βιβλίο "Το ταλέντο του ήλιου" της Χρυσάνθης Καραΐσκου και του βιβλίου "Είναι κάτι που μένει" του Βασίλη Κουτσιαρή, το 2014..


Μαρία Βασιλειάδου

Μαρία Βασιλειάδου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Βασιλειάδου γεννήθηκε στη Δράμα και ζει στην Αθήνα. Είναι κοινωνική λειτουργός-εκπαιδευτικός. Η σχέση της με το χώρο της εκπαίδευσης ξεκίνησε το 1978 ως διευθύντρια ιδιωτικού παιδικού σταθμού. Από το 1982 μέχρι το 2000 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ασχολήθηκε κυρίως με τα εκπαιδευτικά προγράμματα για ειδικές κοινωνικές ομάδες και ως υπεύθυνη των προγραμμάτων για τους Ρόμα. Έχει συγγράψει σειρά εκπαιδευτικών παιδικών βιβλίων για την προσχολική ηλικία, εκπαιδευτικά βιβλία για τους Ρόμα και σχολικό εγχειρίδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό. Έχει εκπονήσει, ακόμα, μελέτες και έρευνες που αφορούν στο τσιγγάνικο ζήτημα, και επιμελήθηκε εκδόσεις της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέματα κοινωνικού περιεχομένου. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
37
Διαστάσεις:
29x24
Βάρος:
0.503 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση