Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι αλλοδαποί μαθητές από την Αλβανία στη σχολική κοινότητα
(Μελέτη περίπτωσης στον Πειραιά)
Συγγραφέας:   Χριστίνα Π. Μίλεση


Offer
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες σημειώθηκαν μεταναστευτικές ροές από γειτονικές και μη χώρες προς την Ελλάδα, οι οποίες την οδήγησαν σε κοινωνικούς, πολιτισμικούς, οικονομικούς και δημογραφικούς μετασχηματισμούς.

Η ελληνική εκπαίδευση, ως κοινωνικός μικρόκοσμος, δεν παρέμεινε αλώβητη από τις ανακατατάξεις στους θεσμούς και τις δομές του ευρύτερου κοινωνικού μορφώματος.

Η συγγραφέας η οποία βασίζεται σε αφηγήσεις ζωής, σε επιτόπια παρατήρηση και σε άλλα τεκμήρια κοινωνικής έρευνας, αναδεικνύει και οριοθετεί τα πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα των Αλβανών μαθητών κατά τη συνεκπαίδευσή τους με τους γηγενείς μαθητές στην πολυπολιτισμική σχολική κοινότητα.

Παράλληλα, περιγράφει, αναλύει και ερμηνεύει τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας καταγωγής, οι οποίες συνέτειναν στην απόφαση των οικογενειών των μαθητών να μεταναστεύσουν.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου καταγράφεται η κοινωνική και εκπαιδευτική πραγματικότητα από την πλευρά του "Άλλου", ενώ ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την οπτική του γωνία "βλέποντας τα πράγματα με μια άλλη ματιά".


Σημείωση: Πρόλογος: καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.

24χ17 εκ., 454 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.43 (Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης), 370.193 41 (Διαπολιτισμική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-333-479-8
ISBN (10ψήφιο): 960-333-479-0
Βάρος: 0.807 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.69
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Χριστίνα Μίλεση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Παιδαγωγικά (Ράλλειος Παιδαγωγική Ακαδημία) και πολιτικές επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στις επιστήμες Αγωγής (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών). Το 2004 ανακηρύχθηκε διδάκτορας κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διατριβή της είχε ως θέμα τα κοινωνικά προβλήματα εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί μαθητές από την Αλβανία κατά την προσαρμογή τους στην πρώτη βαθμίδα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Γνωρίζει άριστα τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα. Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο της εστιάζεται, κατά κύριο λόγο, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Σήμερα είναι διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.