Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενική διδακτική
(Με στοιχεία γενικής παιδαγωγικής)
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνος Γ. Μάνος


Offer
[...] Για μια πετυχημένη διδασκαλία δεν είναι αρκετό το τι, η κατοχή δηλαδή της ύλης, αλλά και το πώς, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο θα μεταδοθεί στους μαθητές το περιεχόμενο της διδασκαλίας. Υποστηρίζεται βέβαια από μερικούς η άποψη, πως ο εκπαιδευτικός που κατέχει καλά την ύλη θα πετύχει, γιατί θα βρει τον τρόπο να τη μεταδώσει στους μαθητές. Αυτό ισχύει, ίσως, για τους λίγους που γεννήθηκαν με τη σφραγίδα τον χαρίσματος να γίνουν εκπαιδευτικοί. Οι υπόλοιποι, εκτός από την κατοχή της ύλης, που αποτελεί ασφαλώς βασική προϋπόθεση επιτυχίας της διδασκαλίας, έχουν ανάγκη γνωριμίας με τρόπους, που θα καταστήσουν ευκολότερη τη μετάδοση του περιεχομένου της διδασκαλίας. Αλλά κι αυτοί που έχουν το χάρισμα αναμφισβήτητα ωφελούνται απ΄ τη γνωριμία με τρόπους, που καθιστούν επιτυχέστερη τη διδασκαλία.
Η "Γενική διδακτική" υποβοηθεί το διδακτικό έργο. Επιδιώκεται η κατανόηση απ΄ τους σπουδαστές και εκπαιδευτικούς της πορείας και των αρχών της διδασκαλίας, που ισχύουν για όλα σχεδόν τα μαθήματα, καθώς και η εφαρμογή των αρχών αυτών κατά τη διαδικασία της διδασκαλίας για να επιτευχθούν οι σκοποί, που έχουν τεθεί, σε συντομότερο χρόνο και με τη μικρότερη δυνατή καταβολή δυνάμεων απ΄ τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Εκτός όμως από την πορεία και τις γενικές αρχές διδασκαλίας θα θιγούν και ορισμένα άλλα θέματα, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη διδασκαλία, όπως είναι τα μέσα αγωγής, οι παράγοντες αγωγής κλπ.
Ελπίζουμε πως με την εργασία μας αυτή προσθέτουμε ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της διδακτικής. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 139 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική)
ISBN: 978-960-222-043-6
ISBN (10ψήφιο): 960-222-043-0
Βάρος: 0.319 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μάνος, Κωνσταντίνος Γ.
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γ. Μάνος, (πτυχ. Παιδαγ. Ακαδημίας, Άριστα, Μετ/σης στο Παν/μιο Αθηνών, Άριστα, πτυχ. Αγγλικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Θες/νίκης, Λ. Καλώς, Diploma Education University Edinburgh, Λ. Καλώς, Master Ed. Univ. Glasgow, Άριστα, Master Arts Univ. Conn. USA, Λ. Καλώς, Διδακτορικό Ψυχοπαιδαγωγικής Παν. Αθηνών, Λ. Καλώς), αποχώρησε από την εκπαίδευση το 2005, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία πενήντα ετών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Γενική, Παιδ. Ακαδ., ΣΕΛΕΤΕ, Α.Ε.Ι.). Συγγραφέας πολλών βιβλίων, ερευνών, μελετών και άρθρων. Συμμετοχή σε πολλά συνέδρια. Με το τελευταίο πόνημα του: "Χαρακτηριστικά περιστατικά της ζωής μου", στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στους νέους: "Όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες της ζωής σας, αν θέσετε υψηλούς στόχους, αντίστοιχους βέβαια των δυνατοτήτων σας, είναι δυνατό να τους πετύχετε αν εργαστείτε ευσυνείδητα, συστηματικά με υπομονή, επιμονή και πείσμα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.