Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεύρυνση αντιλήψεων και στάσεων στελεχών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την εφαρμογή της συμβουλευτικής στην άσκηση του έργου τους

Offer
Η σύγχρονη τεχνολογική επανάσταση και η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας με τις θετικές και αρνητικές τους επιπτώσεις, η ιλιγγιώδη ταχύτητα αύξησης των γνώσεων, μας δημιουργεί αβεβαιότητα και αγωνία για το αύριο.

Αυτές οι εξελίξεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το σύγχρονο σχολείο με την εμφάνιση στο μαθητικό του δυναμικό αλλοδαπών, παλιννοστούντων κ.λ.π. από διαφορετικά οικονομικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκύπτουν στο χώρο του σχολείου πολλά και διαφορετικά προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και γενικότερα όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση.

Το σύγχρονο σχολείο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μας οφείλει να μορφώσει σφαιρικά τους μαθητές του. Να δώσει σ΄ αυτούς αυτά τα εφόδια που είναι απαραίτητα όχι μόνο για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή, αλλά και για την ανάπτυξη των γνωστικών και άλλων δεξιοτήτων.Έτσι θα μπορούν να αξιολογούν τον πλούτο των πληροφοριών, να τις κρίνουν, να δημιουργούν και να συνθέτουν με βάση αυτές.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, η συμβουλευτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και δη των στελεχών της εκπαίδευσης είναι αναγκαία μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα της αβεβαιότητας και των συνεχών αλλαγών στην οποία ζούμε.

24χ17 εκ., 168 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
ISBN: 978-960-333-481-1
ISBN (10ψήφιο): 960-333-481-2
Βάρος: 0.371 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Ζήλου-Καρδάτου γεννήθηκε στην Κορινθία. Είναι πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ψυχικού, της Μετεκπαίδευσης Γενικής Αγωγής του Μαρασλείου Διδασκαλείου, της Εξομοίωσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, της ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πάτρας. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ημερίδων, ως συντονίστρια και εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα, συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα περιοδικά. Ασκεί το διδακτικό της έργο σε δημοτικά σχολεία της Κορινθίας. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη θέση της διευθύντριας, με έντονη προσφορά έργου για ποιοτικά σχολεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.