Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όροι και έννοιες επιστήμης γεωγραφικών πληροφοριών
Συγγραφέας:   Χρίστος Ν. Χαλκιάς


Όροι και έννοιες επιστήμης γεωγραφικών πληροφοριών
[...] Στις μέρες μας, είναι φανερό ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για τη δημιουργία ενιαίου πλαισίου ελληνικής ορολογίας στο αντικείμενο της Επιστήμης των Γεωγραφικών Πληροφοριών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το παρόν σύγγραμμα το οποίο στοχεύει στη συλλογή, ερμηνεία και απόδοση από την αγγλική γλώσσα σχετικών όρων. Η προσπάθεια αυτή - της οποίας τα πρώτα βήματα έγιναν πριν από 10 χρόνια - αρχικά ξεκίνησε ως απλή συλλογή όρων με ταυτόχρονη απόπειρα απόδοσης τους στα ελληνικά. Στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε βοήθημα για τους φοιτητές Γεωγραφίας με κύριο στόχο την παροχή μιας συλλογής ορολογίας, η οποία θα βοηθούσε τους νέους γεωγράφους να παρακολουθήσουν τη διεθνή βιβλιογραφία. Σε αυτή τη φάση έγινε φανερό ότι η απλή απόδοση ενός όρου στα ελληνικά δεν είναι πάντα αρκετή. Έτσι ξεκίνησε η εργασία απόδοσης, ορισμού και ερμηνείας των όρων. Στη συνέχεια η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε με εικόνες οι οποίες λειτουργούν υποστηρικτικά ως προς την κατανόηση του όρου πολλές φορές οπτικοποιώντας ένα παράδειγμα χρήσης του.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 157 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 910.285 (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών)
ISBN: 978-960-411-550-1
ISBN (10ψήφιο): 960-411-550-2
Βάρος: 0.319 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
14.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρίστος Χαλκιάς, είναι Λέκτορας Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS) και Εφαρμοσμένης Γεωγραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ασχολείται συστηματικά τα τελευταία 15 χρόνια με την επιστήμη των Γεωγραφικών Πληροφοριών. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών GIS με έμφαση στη χωρική ανάλυση και την εκπαίδευση χρηστών GIS. Επίσης δραστηριοποιείται σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται τα GIS και η αξιοποίηση τους σε γεωγραφικές εφαρμογές, η χωρική ανάλυση, η Γεωπληροφορική, η αξιοποίηση δεδομένων Τηλεπισκόπησης μέσα από ολοκληρωμένα GIS και η Ψηφιακή Χαρτογραφία. Το ερευνητικό του έργο είναι αρκετά εκτεταμένο και έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.