Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η πολιτική κυριαρχία
Συγγραφέας:   Christian de Montlibert


Η πολιτική κυριαρχία
Όλα δείχνουν ότι είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς την «ουσία» της πολιτικής. Κι αυτό διότι η πολιτική έχει καταλήξει να είναι μια αυτόνομη κοινωνική πρακτική με τα ενδιαφέροντα της, τον τρόπο λειτουργίας της, τη δικής της επαγγελματοποίηση.
Οριακά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι πως δεν διαθέτει κανένα, κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να επιβάλει την κυριαρχία της σε όλες τις άλλες μορφές κυριαρχίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλοι οι παράγοντες του πολιτικού πεδίου συγκαλύπτουν την κυριαρχία που ασκούν τόσο πιο καλά όσο πιο ικανοί είναι να χειραγωγήσουν πεποιθήσεις οι οποίες, χωρίς να δίνουν απάντηση σε οντολογικά ερωτήματα, επιζητούν, σε βαθμό όχι μικρότερο, να δομήσουν το κοινωνικό μέλλον.
Η κοινωνιολογία είναι μία επιστήμη που συχνότατα έρχεται σε ρήξη με τον κοινό νου (sens commun). Ως εκ τούτου, δεν μπορεί παρά ν΄ αντικειμενοποιήσει τα φαινόμενα κυριαρχίας, άρα να συμβάλει στην απομυθοποίηση της πολιτικής ή ακριβέστερα στη διάλυση του φενακισμού που διενεργεί η πολιτική, όταν καλλιεργεί την πεποίθηση πως η κυριαρχία είναι «φυσική» ή «μοιραία».

24χ17 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 320 (Πολιτικές επιστήμες), 320 (Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
Άλλα πρόσωπα: Κική Καψαμπέλη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-354-194-3
ISBN (10ψήφιο): 960-354-194-Χ
Βάρος: 0.557 κιλά
Εκδότης: Καρδαμίτσα
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Montlibert, Christian de
Μετά από ερευνητική μαθητεία στο Εργαστήριο Κοινωνικής Ψυχολογίας της Σορβόννης (Laboratoire de Psychologie Sociale de la Sorbonne), ο Christian de Montlibert, συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα ανάπτυξης της διαρκούς επιμόρφωσης στη Γαλλία στο Κέντρο Οικονομικής και Κοινωνικής Συνεργασίας της Νανσύ (CUCES) και αργότερα στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Επιμόρφωση των Ενηλίκων (ΙΝFΑ), ως βοηθός διδάσκων, υπεύθυνος ερευνών κοινωνιολογίας σχετικά με την επιμόρφωση στις επιχειρήσεις. Σήμερα, είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών του Στρασβούργου όπου ασχολείται με έρευνες κοινωνιολογίας της εργασίας. Έχει μελετήσει για το Συμβούλιο της Ευρώπης την εξέλιξη της απασχόλησης των νέων, καθώς και τα περιθώρια παρέμβασης των κοινωνικών λειτουργών στην οικογενειακή ζωή. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Στρασβούργου, διευθύνει το περιοδικό Regards Sociologiques καθώς και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών στις Κοινωνικές Επιστήμες (CRESS), το οποίο αναλύει τις συγκρούσεις, τις αλλαγές και τις μεταλλάξεις του σύγχρονου κόσμου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.