Νίκος Μαμαγκάκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νίκος Μαμαγκάκης

Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω

6.90€ -10% 6.21€

Για πρώτη φορά ο μεγάλος μας συνθέτης μιλά ο ίδιος για τη ζωή και την καριέρα του σε αυτά τα σχεδόν 60 χρόνια της δημιουργικής του πορείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η πολυτελής αυτή έκδοση συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα αλλά και του συνθέτη που αποτυπώνουν μοναδικές προσωπικές στιγμές με πολλούς από τους φίλους του και προσωπικότητες του τόπου μας στην τέχνη όπως τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιώργο Σεφέρη κ.ά.
-Πως ανακάλυψε τον Διονύση Σαββόπουλο
-Πως γράφτηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού σινεμά και όχι μόνο, το Σ΄ αγαπώ που τραγούδησε η Τζένη Βάνου από την Λεωφόρο του μίσους
-Πως απέφυγαν την τελευταία στιγμή τη φυλακή ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Μαμαγκάκης, ο Γκάτσος και ο Ελύτης για διατάραξη κοινής ησυχίας !!
-Ποια είναι τα "τραγούδια - βιάγκρα" της εποχής μας.
-Τι λέει για την συνεργασία του με τον Φίνο, την Βουγιουκλάκη και τους άλλους. Όλο το παρασκήνιο για την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου, όπου έγραψε μουσικές για φιλμ όπως "Νεράιδα και το παλικάρι", "Αρχόντισσα και ο αλήτης", "Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" κ.ά.

Πάνος Χρυσοστόμου

Πάνος Χρυσοστόμου (Επιμέλεια)

Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές Μουσικής και Δημοσιογραφίας να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ. Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, ("αλλά με καρδιά ερασιτέχνη") έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στην μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο "Ποπ και Ροκ", "free lancer" συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και πρόσφατα δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια "Δομή". Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού (και εσωτερικού) και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
418
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.218 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση