Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υγιεινή και ασφάλεια στη χημειοθεραπεία

Υγιεινή και ασφάλεια στη χημειοθεραπεία
Νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι προετοιμάζουν και χορηγούν χημειοθεραπευτικά φάρμακα σε ασθενείς ως συνήθη πρακτική, βρίσκονται σε κίνδυνο να εκτεθούν σε δυνητικά μεταλλαξιογόνους παράγοντες. Αν και οι απόψεις, αλλά και τα ευρήματα από επιδημιολογικές και εργαστηριακές μελέτες, είναι αντικρουόμενες ως προς την επικινδυνότητα αυτής της έκθεσης, επιβάλλεται η υιοθέτηση όλων των υφισταμένων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων. Εξάλλου, η λήψη μέτρων μείωσης ή εξάλειψης της έκθεσης είναι σημαντικός παράγοντας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
Σήμερα υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για την υιοθέτηση μέτρων που μπορούν να περιορίσουν την έκθεση και να εκμηδενίσουν τους κινδύνους για την υγεία που απορρέουν εξ αυτής. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη γενική και ειδική νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων, αλλά κυρίως κανονισμούς και πρακτικές ασφαλούς εργασίας, σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και χορήγησης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

21χ14 εκ., 103 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 362.173 (Νοσοκόμοι και νοσηλεία ), 613.62 (Επαγγελματική υγιεινή)
ISBN: 978-960-452-014-5
ISBN (10ψήφιο): 960-452-014-8
Βάρος: 0.191 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
13.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σουρτζή, Παναγιώτα
Η Παναγιώτα Σουρτζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Οι σπουδές της στην Ελλάδα και στην Αγγλία αφορούν στον ευρύτερο τομέα της Νοσηλευτικής και της Δημόσιας Υγείας. Το κλινικό επαγγελματικό της έργο περιλαμβάνει σημαντική εμπειρία στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα δε στην Υγιεινή της Εργασίας. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο, Υγιεινή της Εργασίας, Αγωγή Υγείας και Δημογραφία. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την υγιεινή της εργασίας και του περιβάλλοντος, αλλά και την προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων. Εργασίες της είναι δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.