Υγιεινή και ασφάλεια στη χημειοθεραπεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υγιεινή και ασφάλεια στη χημειοθεραπεία

Παναγιώτα Σουρτζή

Χρ. Κάρλος

13.24€ -10% 11.92€

Νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι προετοιμάζουν και χορηγούν χημειοθεραπευτικά φάρμακα σε ασθενείς ως συνήθη πρακτική, βρίσκονται σε κίνδυνο να εκτεθούν σε δυνητικά μεταλλαξιογόνους παράγοντες. Αν και οι απόψεις, αλλά και τα ευρήματα από επιδημιολογικές και εργαστηριακές μελέτες, είναι αντικρουόμενες ως προς την επικινδυνότητα αυτής της έκθεσης, επιβάλλεται η υιοθέτηση όλων των υφισταμένων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων. Εξάλλου, η λήψη μέτρων μείωσης ή εξάλειψης της έκθεσης είναι σημαντικός παράγοντας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
Σήμερα υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για την υιοθέτηση μέτρων που μπορούν να περιορίσουν την έκθεση και να εκμηδενίσουν τους κινδύνους για την υγεία που απορρέουν εξ αυτής. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη γενική και ειδική νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων, αλλά κυρίως κανονισμούς και πρακτικές ασφαλούς εργασίας, σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και χορήγησης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Παναγιώτα Σουρτζή

Παναγιώτα Σουρτζή (Συγγραφέας)

Η Παναγιώτα Σουρτζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Οι σπουδές της στην Ελλάδα και στην Αγγλία αφορούν στον ευρύτερο τομέα της Νοσηλευτικής και της Δημόσιας Υγείας. Το κλινικό επαγγελματικό της έργο περιλαμβάνει σημαντική εμπειρία στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα δε στην Υγιεινή της Εργασίας. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο, Υγιεινή της Εργασίας, Αγωγή Υγείας και Δημογραφία. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την υγιεινή της εργασίας και του περιβάλλοντος, αλλά και την προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων. Εργασίες της είναι δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρ. Κάρλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
103
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.191 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση