Ισορροπημένη διατροφή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ισορροπημένη διατροφή

Οδηγός παραγωγής υγείας για το μαθητή του δημοτικού σχολείου

Συλλογικό έργο

Νίκος Ευσταθίου

Γρηγόρης Ρίσβας

23.44€ -10% 21.10€
Είναι κοινή πεποίθηση ότι το σημερινό σχολείο, χωρίς να αποβάλλει το βασικό μορφωτικό του ρόλο, μπορεί και επιβάλλεται να προσφέρει με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο ένα πλαίσιο αρχών και δραστηριοτήτων, που θα προάγουν την υγεία των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Χωρίς να αποποιούμαστε τον καταλυτικό ρόλο του δασκάλου, χωρίς να απορρίπτουμε τις επιτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, αντλώντας από τη μακρόχρονη εμπειρία και την ποικιλία των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και μεθόδων, βάζουμε τους μαθητές μας στο κέντρο των προσπαθειών και της μεθοδολογίας μας και τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες στο κέντρο του σχεδιασμού μιας πολύπλευρης μαθησιακής διαδικασίας. Η εμπειρία μας, η επιμόρφωσή μας, η εξειδίκευση μας και η πολύχρονη ενασχόληση μας με προγράμματα αγωγής υγείας, μας οδήγησε να εκπονήσουμε ένα χρηστικό οδηγό για το δάσκαλο που επιθυμεί να εμπλακεί σε μια σχολική δραστηριότητα αγωγής υγείας, καθώς και μια σειρά δραστηριοτήτων για τους μαθητές, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που να οδηγούν σε υγιείς συμπεριφορές.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Ευσταθίου

Νίκος Ευσταθίου (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Ευσταθίου είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρετεί ως Διευθυντής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε τη θέση του Υπεύθυνου Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στην Α΄ Αθηνών. Διαθέτει μεγάλη διδακτική και εκπαιδευτική εμπειρία τόσο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει μετεκπαιδευθεί στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Ε. Παπανούτσος» του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση την Οργάνωση, Διοίκηση και Σχεδιασμό της Εκπαίδευσης. Τώρα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις Σπουδές και στην Εκπαίδευση. Έχει συγγράψει το βιβλίο: "Γράμματα στην Ειρήνη". Συντόνισε ευρωπαϊκές συμπράξεις Αγωγής Υγείας. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης Ρίσβας

Γρηγόρης Ρίσβας (Συγγραφέας)

Ο Γρηγόρης Ρίσβας είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master in Medical Science) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, με τίτλο: «Διατροφή και Δημόσια Υγεία» και από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Από το 2000 έως το 2006 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό και διδακτικό του ενδιαφέρον, καθώς και η διδακτορική του διατριβή, επικεντρώνεται στην Διατροφική Αγωγή και στην Προαγωγή της Υγείας παιδιών και εφήβων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ανακοινώσεις σχετικών εργασιών σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια, ενώ έχει κληθεί ως ομιλητής σε πληθώρα σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων που απευθύνονται είτε στο κοινό είτε σε επιστήμονες υγείας και εκπαιδευτικούς. Το συγγραφικό του έργο αφορά στη συγγραφή κεφαλαίων στα βιβλία: - "Η Διατροφή στα Στάδια της Ζωής", Α. Ζαμπέλας, Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη 2003. - "Διατροφική Αγωγή", Γ. Μανιός, (υπό έκδοση). Πρόσφατα δημοσιεύτηκε το πρώτο του άρθρο σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό: Panagiotakos DB, Pitsavos C, Chrysohoou C, Risvas G, et al. Epidemiology of overweight and obesity in a Greek adult population: the ATTICA Study. Obes Res. 2004 Dec; 12(12):1914-20. Παράλληλα, αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει συνεργαστεί σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, κυρίως σε σχολικούς χώρους, ενώ κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, έχει αναπτύξει διάφορες παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και αλλού, τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια προσωπικής διαιτητικής συμβουλευτικής. Από τον Μάιο του 2005 λειτουργεί διαιτολογικό γραφείο στην Καλλιθέα. Τέλος, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλογου Διαιτολόγων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νατάσα Ορφανοπούλου

Νατάσα Ορφανοπούλου (Συγγραφέας)

Η Νατάσα Ορφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπουδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1982 και τα τελευταία πέντε χρόνια είναι Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη Β΄ Δ/νση Π.Ε. Αθηνών. Έχει επιμορφωθεί σε θέματα που έχουν σχέση με την αγωγή υγείας και έχει κάνει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικές ημερίδες, καθώς επίσης έχει διδάξει στο 2ο ΠΕΚ Αθηνών. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
143
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση