Τουριστικό μάνατζμεντ
zoom in
38.50€ -26% 28.49€

Ο τουρισμός αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Ωστόσο, παρ` ότι η χώρα μας αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάπτυξή του, η βιβλιογραφία που σχετίζεται με τη χρήση επιστημονικών εργαλείων προς αυτή την κατεύθυνση είναι σχετικά ανεπαρκής. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η δημιουργία ενός σύγχρονου βιβλίου με αντικείμενο τη φιλοσοφία και την εφαρμογή του επιστημονικού μάνατζμεντ στον τουρισμό γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ένα επιλεγμένο σύνολο εργασιών που παρουσιάστηκαν στην 3η Συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, η οποία οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2005 στα Χανιά.
Το βιβλίο απευθύνεται σε στελέχη τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές, σε διοικητικούς επιστήμονες, καθώς και σε ερευνητές της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων και του τουριστικού μάνατζμεντ.

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Σίσκος

Γιάννης Σίσκος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Σίσκος έχει εργαστεί ως καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου διετέλεσε και Αντιπρύτανης. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), καθώς και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Επιχειρησιακής Έρευνας (IFORS). Ειδικευμένος στα πολυκριτήρια συστήματα αποφάσεων και στα συστήματα μέτρησης της ποιότητας, έχει συγγράψει πληθώρα θεωρητικών άρθρων και βιβλίων και έχει εκπονήσει μελέτες για επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα είναι καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.597 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση