Σχεδιασμός προγραμμάτων άσκησης με αντίσταση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σχεδιασμός προγραμμάτων άσκησης με αντίσταση

William J. Kraemer

Steven J. Fleck

40.00€ -4% 38.40€

[...] Το σύγγραμμα παρουσιάζει τις σύγχρονες αντιλήψεις για την προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη λεπτομερή καταγραφή των ευρημάτων της επιστημονικής έρευνας στον τομέα αυτό, τα οποία δίδονται με τον πλέον εύληπτο τρόπο και σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές προσεγγίσεις που είναι αναγκαίες για τη σύνταξη ενός σωστού προγράμματος προπόνησης. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα, αθλητές ή μη, έχουν στραφεί στην προπόνηση δύναμης σαν μέσο για τη βελτίωση είτε των καθημερινών δραστηριοτήτων που απαιτούν κάποιο επίπεδο δύναμης, είτε δραστηριοτήτων που είναι σχετικές ή εξειδικευμένες στις απαιτήσεις ενός αγωνίσματος ή αθλήματος. Σήμερα, προπονητές, γυμναστές και αθλητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι, η ανάπτυξη της δύναμης είναι αποφασιστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της ευρωστίας και την επίτευξη επιδόσεων υψηλού επιπέδου. [...] (από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

William J. Kraemer

William J. Kraemer (Συγγραφέας)

O William J. Kraemer είναι καθηγητής στο τμήμα κινησιολογίας του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ, στην περιοχή Storrs των ΗΠΑ και εργάζεται στο εργαστήριο ανθρώπινης απόδοσης του ανθρώπου, του ίδιου πανεπιστημίου. Είναι επίσης καθηγητής στο τμήμα φυσιολογίας και νευροβιολογίας καθώς και καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο ιατρικής και υγείας του Κονέκτικατ. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη φυσιολογία-βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Γουαϊόμινγκ το 1984. Έχει διατελέσει πρόεδρος της αμερικανικής ένωσης μυϊκής ενδυνάμωσης (ΝSCΑ) και είναι μέλος του αμερικανικού κολεγίου αθλητιατρικής (ΑCSΜ). Έχει τιμηθεί από την ΝSCΑ για την μακροχρόνια επιστημονική του προσφορά (1994) καθώς και για την διδακτική του προσφορά (2002). Επίσης, είναι ο εκδότης του επιστημονικού περιοδικού Journal of Strength and Conditioning Research.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Steven J. Fleck

Steven J. Fleck (Συγγραφέας)

Ο Steven J. Fleck, είναι επικεφαλής του τμήματος αθλητικής επιστήμης στο κολέγιο του Κολοράντο, στην περιοχή Colorado Springs των Η Π Α. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το πανεπιστήμιο του Οχάιο το 1978. Έχει διατελέσει επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας προπονητικού σχεδιασμού της ολυμπιακής επιτροπής των ΗΠΑ καθώς και προπονητής μυϊκής ενδυνάμωσης της Γερμανικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης. Επίσης, έχει διατελέσει προπονητής σε ομάδες πoδοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και κλασικού αθλητισμού, σε σχολικό επίπεδο. Ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της αμερικανικής ένωσης μυϊκής ενδυνάμωσης (ΝSCΑ) και είναι μέλος του αμερικάνικου κολεγίου αθλητιατρικής (ΑCSΜ). Το 1991 τιμήθηκε από την ΝSCΑ, με το βραβείο του επιστήμονα της χρονιάς στο πεδίο της αθλητικής έρευνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Γεωργιάδης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι αναπληρωτής καθηγητής Αθλητικών Ρίψεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεράσιμος Τερζής (Μεταφραστής)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
433
Διαστάσεις:
28χ21
Βάρος:
1.379 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση