Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη
(Από το περιθώριο στην προοπτική της κοινωνικής τάξης)
Συγγραφέας:   Νέλλη Ασκούνη


Offer
Το βιβλίο αυτό εξετάζει την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, επιχειρώντας να συμβάλει στην τεκμηριωμένη κατανόηση ενός φορτισμένου ιδεολογικά ζητήματος. Αντικείμενο πολιτικών συγκρούσεων, η εκπαίδευση της μειονότητας καθορίστηκε ιστορικά από τις διακυμάνσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αποτέλεσε για χρόνια απαγορευμένο πεδίο για την κοινωνική έρευνα. Μια νέα πραγματικότητα όμως αρχίζει να διαμορφώνεται πρόσφατα, ως συνέπεια της αλλαγής πολιτικής του ελληνικού κράτους απέναντι στη μειονότητα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Τα δεδομένα στα οποία βασίζεται το βιβλίο είναι προϊόν ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών και αφορούν τα χαρακτηριστικά της συμμετοχής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη μαθητική διαρροή και τη σημασία τωνν εκπαιδευτικών επιλογών της μειονότητας. Η μελέτη αυτή καταγράφει μια συνθέτη εικόνα έντονων προβλημάτων αλλά και ραγδαίων μεταβολών, οι οποίες συνοδεύουν τη διεύρυνση της σχολικής φοίτησης των παιδιών της μειονότητας. Οι εκπαιδευτικές αλλαγές αναλύονται και ερμηνεύονται σε συνάρτηση με ευρύτερες διεργασίες αλλαγών που συντελούνται παράλληλα στο πολιτικό, το κοινωνικό και το πολιτισμικό πεδίο.

21χ14 εκ., 404 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία και Πολιτισμός
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.193 (Εκπαίδευση και κοινωνία), 305.8 (Μειονότητες), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς)
ISBN: 978-960-221-352-0
ISBN (10ψήφιο): 960-221-352-3
Βάρος: 0.61 κιλά
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Νέλλη Ασκούνη γεννήθηκε στη Λακωνία το 1960. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, αρχικά στη Διδακτική της Ιστορίας και των Κοινωνικών Επιστημών και στη συνέχεια στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Θεσσαλίας. Από το 1995 διδάσκει στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εκπαίδευση μειονοτικών ομάδων, τις σύγχρονες όψεις των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές ταυτότητες και πρακτικές των εκπαιδευτικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.