Ρωτούσαν για την ταυτότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρωτούσαν για την ταυτότητα

Πολιτισμική κρίση και ψυχική απορία στην ελληνική πραγματικότητα

Συλλογικό έργο

13.24€ -27% 9.67€

Το παρόν βιβλίο βασίζεται στις εισηγήσεις των συνομιλητών της διεπιστημονικής στρογγυλής τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στοά του βιβλίου (Αίθουσα Λόγου) στις 31 Μαΐου 2002 με θέμα: "Πολιτισμική κρίση και ψυχική απορία στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα", οργανωμένη από το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.
[...]

Περιέχονται τα κείμενα:
- Γρηγόρης Μανιαδάκης, "Χαιρετισμός εκ μέρους της Εκπαιδευτικής Επιτροπής"
- Ειρήνη Βλαχάκη, "Γιατί η απορία"
- Δημήτρης Σταθάκος, "Βιολογική και πολιτισμική πορεία προς ακμή και παρακμή"
- Χρήστος Γιανναράς, "Σχόλιο στο κεντρικό θέμα"
- Δημήτρης Κυριαζής, "Όψεις του νεοελληνικού κοινωνικού φαντασιακού: Συμβουλή στην κατανόηση της νεοελληνικής ταυτότητας"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Γιανναράς

Χρήστος Γιανναράς (Εισηγητής)

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.


Δημήτρης Αθ. Κυριαζής

Δημήτρης Αθ. Κυριαζής (Εισηγητής)

Ο Δημήτρης Κυριαζής είναι υποπτέραρχος ε.α., Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής (ΕΕΨΨ), Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (1965). Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική (1969-1973) στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Παιδοψυχιατρική (1977-1979) στο Ινστιτούτο Allan Memorial και στο Μontreal Children΄s Hospital του Mc Gill Univeristy στο Μοntreal του Καναδά. Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 ΓΝΑ (1987-1991). Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει ψυχανάλυση, ομαδική ανάλυση και οικογενειακή θεραπεία στην Ελλάδα. Επί πολλά έτη διδάσκει Ψυχολογία Ηγεσίας και Stress Management στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ) και την Ανωτέρα Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Διδάσκει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και της Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Κλινικής Ψυχανάλυσης, Ομαδικής Ψυχολογίας, Ψυχανάλυσης και Λογοτεχνίας, όπως και του ανθρωπινού παράγοντα στο αεροπορικό ατύχημα. Σχετικές εργασίες έχει παρουσιάσει σε ψυχαναλυτικά και ψυχιατρικά συνέδρια. Έχει ακόμη συμμετάσχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για τον δημόσιο διάλογο Ψυχιατρικής / Ψυχανάλυσης και Θρησκείας. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής για ενηλίκους, παιδιά και έφηβους, ως ομαδικός αναλυτής και ως θεραπευτής ζεύγους και οικογενείας.

Γρηγόρης Μανιαδάκης (Εισηγητής)

Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γραφείο Εκπαίδευσης Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Ειρήνη Βλαχάκη (Εισηγητής)

Ψυχίατρος - Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια - Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υποδιευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Θεραπείας.

Δημήτρης Σταθάκος (Εισηγητής)

Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Βιολογίας, Εθνικό Κέντρο Ερευνών "Δημόκριτος".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
183
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.317 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση