Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρώτοι λαοί
(Οι αυτόχθονοι πολιτισμοί και το μέλλον τους)
Συγγραφέας:   Jeffrey Sissons


Offer
"Οι αυτόχθονοι πολιτισμοί δεν εξαφανίζονται. Ο κόσμος της αυτοχθονίας είναι σήμερα τόσο πολυποίκιλος όσο ήταν ανέκαθεν. Παρ΄ όλες τις απαισιόδοξες προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες οι αποικισμένοι πολιτισμοί επρόκειτο ν΄ απορροφηθούν μέσα στη νιρβάνα μιας νέας διεθνούς τάξης πραγμάτων, αυτή η ποικιλότητα δεν δείχνει κανένα σημάδι ύφεσης. [...] Οι αυτόχθονοι πολιτισμοί εκπροσωπούν μάλλον μια ιδιαίτερη μορφή νεοτερικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από μια κατοχύρωση και μια συνειδητή επανάκτηση της παράδοσης σε αντιπαράθεση με τη νεοτερικότητα που επικαλούνται τα μεταεποικιακά κράτη. [...] Αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί μια πλήρη επισκόπηση. Θα ήταν αδύνατον για ένα βιβλίο αυτού του μεγέθους -ή οποιουδήποτε μεγέθους- να συμπεριλάβει όλη την ποικιλία των αυτόχθονων πολιτισμών. Είναι μια συζήτηση γύρω από το μέλλον της αυτοχθονίας, ένα δοκίμιο πάνω σε μερικά κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώτοι λαοί κι οι πολιτισμοί τους στις αρχές του 21ου αιώνα. Αποσκοπεί στο να δώσει ένα ερέθισμα μάλλον και να προκαλέσει παρά στο να υπερασπίσει τους πρώτους λαούς. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι πολιτικά ουδέτερο. Δεν απολογούμαι για το γεγονός ότι, εξιστορώντας τις αποστερήσεις που υπέστησαν οι πρώτοι λαοί, συχνά μου στάθηκε αδύνατο να μην τους υπερασπιστώ και να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου".

Σημείωση: Πρόλογος: Νίκος Κούρκουλος

21χ14 εκ., 234 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: 21ος Παράλληλος
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 305.8 (Εθνολογία ), 305.8 (Φυλές), 306 (Κοινωνική ανθρωπολογία)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Κούρκουλος (Επιμελητής) , Γιάννης Δ., 1954- Ιωαννίδης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-8219-41-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8219-41-8
Βάρος: 0.381 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Jeffrey Sissons είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Προγράμματος Ανθρωπολογίας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βικτόρια του Γουέλινγκτον. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η σχέση μεταξύ αποικιοκρατίας και πολιτισμικής αλλαγής, καθώς και η πολιτισμική ιστορία των Μαορί. Άλλα έργα του: "Te Waimana, The Spring of Mana: Tuhoe History and the Colonial Encounter" (1991), "Nation and Destination: Greating Cook Islands Identity" (1999), "Nga Puriri o Taiamai: A Political History of Nga Puhi in the Inland Bay of Islands" (2001).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.