Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρόβλεψη εξαγορών
(Μεθοδολογικό πλαίσιο και εφαρμογές)

Offer
Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές (Σ&Ε) θεωρούνται η κύρια μορφή εξωτερικής ανάπτυξης μιας επιχείρησης και αποτελούσαν ανέκαθεν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους των χρηματοοικονομικών. Ένα μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας έχει ασχοληθεί με διάφορα θέματα γύρω από τις Σ&Ε, όπως τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιούνται, τη μεταβολή της τιμής των μετοχών των συγχωνευμένων επιχειρήσεων, τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή εξαγοράς ή ανταλλαγής των μετοχών, την επίδραση των Σ&Ε στην αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, αλλά και την πρόβλεψη των εξαγορών.
Η τελευταία θεματική ενότητα, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, έχει να κάνει με την ανάπτυξη υποδειγμάτων ταξινόμησης ικανών να διαχωρίζουν τις εξαγορασμένες από τις μη εξαγορασμένες επιχειρήσεις. Παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο μεθοδολογικό πλαίσιο, καθώς και η συμβολή της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων στο χώρο, μέσω των υποδειγμάτων που αναπτύσσονται.
Το βιβλίο απευθύνεται σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε χρηματοοικονομικούς ή χρηματιστηριακούς αναλυτές και επενδυτές, καθώς επίσης σε φοιτητές και ερευνητές της χρηματοοικονομικής επιστήμης και της επιχειρησιακής έρευνας.

24χ17 εκ., 136 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-209-946-9
ISBN (10ψήφιο): 960-209-946-1
Βάρος: 0.287 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
27.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δούμπος, Μιχάλης
Ο Μιχάλης Δούμπος είναι Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε θέματα επιχειρησιακής έρευνας και χρηματοοικονομικής διοίκησης και μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Επίσης, είναι κάτοχος του διπλώματος του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης. Συμμετείχε στη συγγραφή τεσσάρων βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν από ελληνικούς και διεθνείς οίκους. Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα πολυκριτήριας ανάλυσης, επιχειρησιακής έρευνας και χρηματοοικονομικής διοίκησης.

Ζοπουνίδης, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

Πασιούρας, Φώτιος
Ο Φώτιος Πασιούρας είναι συνεργάτης ερευνητής και εργαστηριακός βοηθός στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε θέματα χρηματοοικονομικής και τραπεζικής (Coventry University, 2005) και μεταπτυχιακού διπλώματος στη διοίκηση επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά (MBA Finance) (Coventry University, 2001). Επίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2000). Το 2005 του απενεμήθη το βραβείο της καλύτερης διπλωματικής εργασίας για το ακαδημαϊκό έτος 2004-05 σε επίπεδο διδακτορικού ή ερευνητικού μεταπτυχιακού διπλώματος "Best MPhil or PhD research student prize" από το Coventry University. Συμμετείχε στη συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο εκδόθηκε από τον διεθνή οίκο World Scientific Publishing Co, καθώς και αρκετών ερευνητικών εργασιών εννέα εκ των οποίων έχουν ήδη δημοσιευθεί (ή είναι υπό δημοσίευση) σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα χρηματοοικονομικής, τραπεζικής, λογιστικής, πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων, και επιχειρησιακής έρευνας. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών και του Euro Working Group on Financial Modeling.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.