Η στρατηγική της Κίνας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η στρατηγική της Κίνας

Επιχειρηματική στρατηγική σε μια ημιπαγκοσμιοποιημένη οικονομία

Συλλογικό έργο

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας

Yuko Arayma

14.20€ -10% 12.78€

Τις τελευταίες δεκαετίες η Κίνα έχει αναμφισβήτητα κάνει τεράστια βήματα ανάπτυξης, επηρεάζοντας τον ρυθμό της ζωής μέσα και έξω από τα σύνορά της. Τα Κινέζικα προϊόντα κατακλύζουν τις Δυτικές αγορές, ενώ οι Αμερικάνικες και Ευρωπαϊκές πολυεθνικές πασχίζουν για μια θέση στην αναδυόμενη αγορά της Κίνας. Ακαδημαϊκοί, σύμβουλοι επιχειρήσεων και πολιτικοί μιλάνε για μια «Κινέζικη Πρόκληση» που θα επισκιάσει εκείνη της Ιαπωνίας στην δεκαετία του 1980. Πόσο βάσιμο είναι αυτό το σενάριο; Θα μπορέσει η αναδυόμενη οικονομία της Κίνας να φτάσει και να ξεπεράσει τις προχωρημένα αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου; Όχι. Η συνέχιση του ξέφρενου ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας απαιτεί την δημιουργία και διατήρηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που με τη σειρά τους απαιτούν ένα «ανοικτό οικονομικό ορίζοντα» και οργανωτικές ικανότητες ανάπτυξης νεωτεριστικών προϊόντων και επιχειρηματικών μοντέλων - συνθήκες που η Κίνα στερείται. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Μουρδουκούτας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Long Island της Νέας Υόρκης. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας και διατελέσει σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς και εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Μερικά από τα βιβλία του είναι: The global corporation (1999), Collective entrepreneurship in a globalizing economy (1999), China against herself. The rise and fall of Abacus banking in Japan and China (2000), Banking risk management in a globalizing economy (με τον Πάνο Αγγελόπουλο) και Ιαπωνικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (με τον Γιώργο Πανηγυράκη). Το 2001 έλαβε το βραβείο του Highly Commented Author από το European Business Review, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Yuko Arayma (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Yuko Arayma διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Nagoya University της Ιαπωνίας Οικονομική Θεωρία και Εφηρμοσμένα Οικονομικά. Παράλληλα, είναι διευθυντής του Προγράμματος Οικονομικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και γράφει σε επαγγελματικά περιοδικά, επιθεωρήσεις και εφημερίδες. Το 2002 δημοσίευσε το βιβλίο "The Rise and Fall of Abacus Banking in Japan and China" (με τον καθηγητή Πάνο Μουρδουκούτα).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικηφόρος Σταματάκης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
222
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.292 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση