Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εταιρική ταυτότητα και εταιρική εικόνα
(Στρατηγικές, μέσα και διαδικασίες σχεδιασμού προγραμμάτων)
Συγγραφέας:   Ανδρέας Χ. Μήλιος


Εταιρική ταυτότητα και εταιρική εικόνα
Εταιρική Ταυτότητα και Εταιρική Εικόνα. Στο βιβλίο αυτό, που είναι το πρώτο στο είδος του που δημοσιεύεται στην ελληνική γλώσσα, αναδεικνύεται ο κεντρικός ρόλος της Εταιρικής Ταυτότητας στον καθορισμό της στρατηγικής της επιχείρησης.
Ο συγγραφέας εξετάζει λεπτομερώς στρατηγικές, μέσα, διαδικασίες και τακτικές ενώ ταυτόχρονα παρέχει πρακτικές οδηγίες για το σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν τη διαφοροποίηση και την αναγνωρισιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών.
Δοκιμασμένες συμπεριφορές, πρότυπα σκέψης και δράσης, καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης προβλημάτων παρουσιάζονται σε κατανοητή γλώσσα για τον καθένα, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά σύγχρονα ερωτήματα προβολής της επιχείρησης που σχετίζονται, παράλληλα με τις καταναλωτικές, και με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες των καταναλωτών.
Το βιβλίο φωτίζει διάφορες πτυχές της εταιρικής ταυτότητας, όπως η δημιουργία θετικής εταιρικής εικόνας και φήμης, η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ επιχείρησης και ομάδων της αγοράς, ο καθορισμός της επιχειρηματικής κατεύθυνσης, η ταύτιση των εργαζομένων με την τύχη της επιχείρησης (δημιουργία της "εμείς συνείδησης"), η αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων ως αποτέλεσμα της ταύτισης κ.ά. Παράλληλα, εξετάζονται τα πεδία εφαρμογής της εταιρικής ταυτότητας (διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, προωθητικές ενέργειες, χορηγία) και παρατίθενται δύο μελέτες περίπτωσης (case studies) εταιρικών ταυτοτήτων (Starbucks Corporation και Nike), μέσα από τις οποίες ο αναννώστης εξοικειώνεται με τις σύγχρονες πρακτικές για το "χτίσιμο" της εταιρικής ταυτότητας.

21χ14 εκ., 242 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 338.7 (Εταιρείες)
ISBN: 978-960-351-657-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-657-0
Βάρος: 0.377 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μήλιος, Ανδρέας Χ.
Ο Ανδρέας Μήλιος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και τη Φρανκφούρτη. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικός Εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη (Γενεύη), Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ειδικός Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη και Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Γερμανία και Ελλάδα. Δίδαξε, ως Επιστημονικός Συνεργάτης, Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακή Στρατηγική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Έχει εκδώσει πέντε επιστημονικά συγγράμματα. "Η Νοσηλεύτρια" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.