Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα και ομάδες συμφερόντων
Συγγραφέας:   Δημήτρης Κ. Κιούκιας


Offer
Τα κυριότερα θέματα του βιβλίου του Δημήτρη Κιούκια είναι οι τύποι των πολιτικών συστημάτων (πολιτευμάτων), η ανάλυση της ιδιαιτερότητας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, οι ομάδες συμφερόντων, τα ιδιωτικά συμφέροντα και η πολιτική διαφθορά, οι ευρωπαϊκές κοινωνικές παραδόσεις και η διευθέτηση πολιτικών με επίκεντρο εργασία, αγροτικό τομέα, υγεία, καθώς και οι κοινωνικές διαιρέσεις με βάση θρησκεύματα, εθνότητες, μετανάστες, περιφέρειες.
Επιπλέον περιλαμβάνει ειδικές μελέτες (case studies) και πίνακες τεκμηρίωσης πάνω σε ζητήματα όπως οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες, η σύγκριση Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, τα λόμπι στην ΕΕ, η διανομή του εισοδήματος κατά χώρες, οι νέες μορφές πολιτικής συμμετοχής, οικολογικές πολιτικές, κ.ά. Επίσης, το κείμενο παρακολουθείται διακριτικά από επιλεγμένη εικονογράφηση.
Εκτός από το συνεκτικό διδακτικό περιεχόμενο και τη μεθοδολογία του, το έργο μπορεί να ενημερώσει πάνω στα σημαντικότερα ζητήματα της σύγχρονης πολιτικής, με άξονες ανάλυσης την σύγκριση και το ευρωπαϊκό πλαίσιο των χωρών, αλλά και να αξιολογήσει, με καίριες επιχειρηματολογίες, την επικρατούσα δεοντολογία και πρακτική. Έτσι, πιστεύουμε ότι η παρούσα έκδοση θα συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση και συζήτηση των ευρωπαϊκών θεμάτων, μέσα από τη συγκριτική σκοπιά, αλλά και την ελευθερία ανάγνωσης σε πολλαπλά επίπεδα, που επιτρέπει ο συγγραφέας. Ευχόμαστε εν τέλει το έργο να αποτελέσει ένα σύγχρονο και καινοτόμο εγχειρίδιο στη χώρα μας και κάθε μελετητής των πολιτικών επιστημών να βρει σ΄ αυτό εναύσματα για γόνιμους προβληματισμούς.

21χ14 εκ., 422 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-08-0389-1
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0389-7
Βάρος: 0.569 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κιούκιας, Δημήτρης Κ.
Ο Δημήτρης Κιούκιας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο, Διεθνείς Σπουδές και Πολιτική Επιστήμη στην Αθήνα και το Μπέρμιννχαμ της Μ. Βρετανίας (MSc, PhD Birmingham, 1991). Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Μέσα στις κοινωνίες της διακινδύνευσης, αφανή ζητήματα της υπό παγκοσμιοποίηση Κοινωνικής Ευρώπης" (Παπαζήσης 2004), "Ευρωπαϊκά συστήματα πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης: Οι πολιτικές των κραμάτων" (Παπαζήσης 2001), "Η τραγική περίμετρος της προόδου: Πολιτιστικές προϋποθέσεις της δημοκρατίας" (Θεμέλιο 1998) και "Οργάνωση συμφερόντων στην Ελλάδα" (Εξάντας 1994). Κυριότερες διεθνείς δημοσιεύσεις του έχουν γίνει στο Social Policy & Administration (2003), Journal of Modern Greek Studies (1997,1993), στα διεθνή συνεδριακά κέντρα της Βρετανικής Πολιτικής Επιστήμης (PSA 2003), της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Επιστήμης (ECPR 2003), κ.α. Επίσης έχει γράψει και σε συλλογικούς τόμους, όπως για την πολιτική διαφθορά (Ι. Σιδέρης 2005), την ελληνική εξωτερική πολιτική (Ι. Σιδέρης 1995) και τον Απόδημο Ελληνισμό στην Ευρώπη (ΥΠΕΞ/ΓΓΑΕ 1995). Επιπλέον έχει γράψει σε έγκριτα ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (1996-2000). Συμμετείχε στην Ευρωμεσογειακή κοινωνικο-οικονομική συνεργασία το 1996 (προήδρευσε μέρος της στην Αλγερία, με αντικείμενο την ανεργία των νέων). Δίδαξε Διεθνείς Σχέσεις στο University of Birmingham (1989-1991), Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (IΔΕ1994-1996) και, σε συνεργασία με πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, διεξήγαγε σεμινάρια για μετανάστες, ανέργους και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δίδαξε ακόμα σε μεταπτυχιακά προγράμματα και άλλες σχολές (1992-2000). Είναι κάτοχος του Βραβείου Γ. Αρώνης/Πανεπιστήμιο Αθηνών 1999. Από το 2001 είναι Λέκτορας στο ΑΠΘ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.