Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μάθετε να αντιμετωπίζετε το άγχος
(Έννοιες - κλειδιά, πραγματικά περιστατικά, συγκεκριμένες λύσεις)
Συγγραφέας:   Charly Cungi


Offer
- Μετρήστε το άγχος σας
- Ελέγξτε τα συναισθήματα σας
- Δείτε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά
- Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες
-Οικοδομήστε μια φιλοσοφία ζωής.
Το άγχος ή στρες συχνά -και λανθασμένα- θεωρείται ένα πρόβλημα συνδεδεμένο αποκλειστικά με τη σύγχρονη ζωή. Στην πραγματικότητα το άγχος αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις καταστάσεις που αυτός αντιλαμβάνεται ως επικίνδυνες: δίχως το άγχος δεν υπάρχει το αντανακλαστικό της επιβίωσης, δεν υπάρχει δράση.
Αν όμως ζει κανείς μόνιμα σε κατάσταση άγχους και αν αφήνει το άγχος να κυριαρχήσει, τότε οι συνέπειες μπορεί είναι ολέθριες (επιθετικότητα, αγωνία, κατάθλιψη, εξαρτήσεις από ορισμένες ουσίες, ασθένειες...).
Αυτός ο πρακτικός οδηγός μας δείχνει πώς να αντιμετωπίζουμε το άγχος αναλύοντας το φαινόμενο αυτό σε όλα τα συστατικά του, ώστε ο καθένας να μπορέσει να εκτιμήσει το δικό του πραγματικό άγχος και να μάθει να το ελέγχει με τη βοήθεια των πολυάριθμων συμβουλών, παραδειγμάτων και ασκήσεων που προτείνονται. Το βιβλίο μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πώς δρα το άγχος και πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε την επίδραση που έχουν τα αγχογόνα ερεθίσματα. Για την αντιμετώπιση του άγχους προτείνει μια σειρά από τρόπους δράσης, όπως:
- καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων μας, ώστε να μη λαμβάνουμε μια απόφαση χωρίς να σκεφτόμαστε,
- αλλαγή τρόπου σκέψης προκειμένου να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες και να βλέπουμε τα πράγματα από θετική πλευρά,
- αξιοποίηση του χρόνου με έναν πιο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό τρόπο,
- εφαρμογή της μεθόδου επίλυσης προβλημάτων για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.
Αυτός ο οδηγός προσφέρει τα κλειδιά για μια ζωή χωρίς άγχος, για να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή ζωή και για να μάθουμε να αποστασιοποιούμαστε προκειμένου να βάζουμε προτεραιότητες και να ορίζουμε στόχους.

24χ17 εκ., 221 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πρακτική Ζωή
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική), 155.904 2 (Άγχος)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Σαλαμάς (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-16-1945-3
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1945-3
Βάρος: 0.396 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Charly Cungi είναι ψυχίατρος, ειδικευμένος στις συμπεριφορικές και γνωσιακές θεραπείες. Αναγνωρισμένος στον τομέα του, διευθύνει πολλά ιδρύματα για το στρες και την έκφραση του εαυτού μας ενώ παράλληλα διεξάγει κλινικές έρευνες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.