Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορίες ζωής και βιογραφικές αφηγήσεις
(Η βιογραφική προσέγγιση στην κοινωνιολογική ποιοτική έρευνα)
Συγγραφέας:   Γιώργος Τσιώλης


Offer
Έπειτα από μια ιδιαίτερη πορεία στον χώρο της κοινωνικής έρευνας, η βιογραφική προσέγγιση έχει γίνει αντικείμενο αυξημένου ενδιαφέροντος τις τελευταίες δεκαετίες. Τόσο στην κοινωνιολογία όσο και σε άλλες κοινωνικές επιστήμες, οι βιογραφικές αφηγήσεις θεωρούνται σημαντικές πηγές ερευνητικού υλικού. Λογίζονται δε ως ο προνομιακός «τόπος» για τη διερεύνηση της ανθρώπινης βιωμένης εμπειρίας, της διαλεκτικής σχέσης του ατομικού με το κοινωνικό, της συγκρότησης της ταυτότητας.
Ο συγγραφέας παρουσιάζει τις διαφορετικές μεθοδολογικές προτάσεις που διατυπώθηκαν ιστορικά κατά την εξέλιξη της βιογραφικής έρευνας, αναδεικνύοντας τα επίκαιρα ζητήματα. Παρουσιάζει, επίσης, τις διαφορετικές προτάσεις στη σύγχρονη συζήτηση. Τέλος, στο βιβλίο παρέχονται χρήσιμες πρακτικές κατευθύνσεις σχετικά με την παραγωγή και την ανάλυση βιογραφικών αφηγήσεων. Στο Παράρτημα υπάρχει ένα παράδειγμα ερμηνευτικής επεξεργασίας βιογραφικών αφηγήσεων.


Σημείωση: Πρόλογος: Prof. Dr. Dr. Peter Alheit.

24χ17 εκ., 309 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 301.01 (Κοινωνιολογία - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-218-481-3
ISBN (10ψήφιο): 960-218-481-7
Βάρος: 0.528 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
24.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Τσιώλης είναι επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία και στη Δανία. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και, στη συνέχεια, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα μεθοδολογίας της ποιοτικής κοινωνικής έρευνας με ιδιαίτερη αναφορά στη βιογραφική αφηγηματική προσέγγιση, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες μεταβολές στο πεδίο της Εργασίας, όπως αυτές βιώνονται από τα ενεχόμενα υποκείμενα. ΄Εχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, τη μελέτη "Προς μια νέα ηθική της εργασίας; Μια ποιοτική διερεύνηση Φορέων Συμβουλευτικής για την ένταξη στην απασχόληση" (Εκδόσεις Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2005).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.