Η τέχνη στην πρώτη σελίδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τέχνη στην πρώτη σελίδα

66 καλλιτέχνες δημιουργούν τα εξώφυλλα της Athens Voice

Συλλογικό έργο

Αγγελική Μπιρμπίλη

Κατερίνα Κοσκινά

21.20€ -10% 19.08€

Tο άλμπουμ που συγκεντρώνει όλα τα εξώφυλλα της A.V.
Πρωτότυπα έργα, βιογραφικά και κείμενα 66 γνωστών δημιουργών που συναντήθηκαν στα εξώφυλλα της A. V. των τελευταίων 18 μηνών.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Μπιρμπίλη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Κοσκινά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Μπιρμπίλη (Επιμέλεια)


Σταυρούλα Παναγιωτάκη (Επιμέλεια)


Βίκτωρ Κοέν (Καλλιτέχνης)

O Βίκτωρ Κοέν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Σπούδασε στη σχολή καλών τεχνών Bezalel Academy of Arts & Design στην Ιερουσαλήμ και τέλειωσε το μεταπτυχιακό του με έπαινο στη σχολή School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη. Έργα του δημοσιεύονται τακτικα΄στο New York Times Book Review, Time, Newsweek, Money, Forbes και Esquire, ενώ στο πελατολόγιό του συμπεριλαμβάνονται η Penguin Puntam, Random House, Harper Collins, National Geographic, Fortune, Business Week, Man΄s Journal, Wall Street Journal, The Boston Globe, Chicago Tribune, Los Angeles Times και Atlantic Records. Διδάσκει στη σχολή Parsons School of Design και είναι σύμβουλος μεταπτυχιακού για το School of Visual Arts. Πίνακες και χαρακτικά του έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και εκτίθονται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης στην Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Αυσταλία.

Στέλιος Παρλιάρος

Στέλιος Παρλιάρος (Καλλιτέχνης)

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Το 1980 δημιουργεί το Fresh και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Σπουδάζει στο Παρίσι στον Ecole Le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στον διάσημο Fauchon. Διδάσκει τα μυστικά της τεχνικής του σε σεμινάρια και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση αποκαλύπτωντας τη... γλυκιά ζωή.

Φώτης Πεχλιβανίδης (Καλλιτέχνης)

Ο Φώτης Πεχλιβανίδης είναι γραφίστας και σχεδιαστής κόμικ. Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Βαβέλ, Πρόσωπα, Παρά Πέντε και στην Ελευθεροτυπία. Έχει εικονογραφήσει βιβλία και περιοδικά και έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ένα, Τηλέραμα, Και, Έψιλον και 01. Επίσης έχει κάνει πολιτικές γελοιογραφίες, τηλεοπτικά σποτ και διαφημιστικά. Είναι art director των περιοδικών Κλικ και Men, θέση που είχε παλιότερα και στα περιοδικά M2 και Madame Figaro.

Πάρις Κούτσικος (Καλλιτέχνης)

O Πάρις Κούτσικος γεννήθηκε το 1967, είναι γραφίστας και καλλιτεχνικός υπεύθυνος των εκδόσεων "Οξύ".

Μιχάλης Μανουσάκης

Μιχάλης Μανουσάκης (Καλλιτέχνης)


Τάκης (Καλλιτέχνης)


Γιάννης Λογοθέτης

Γιάννης Λογοθέτης (Καλλιτέχνης)

Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛΟΓΟ) γεννήθηκε στη Θάσο. Άρχισε να δημοσιεύει γελοιογραφίες του από 17 χρονών. Συνεργάστηκε με εφημερίδες όπως: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Daily Mirror, Sunday Telegraph και περιοδικά όπως: Ταχυδρόμος, Εικόνες και άλλα. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις σκίτσου στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει κάνει ατομικές εκθέσεις με γελοιογραφίες και συμμετείχε και σε ομαδικές. Τελευταία έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί της Αθήνας με ζωγραφικά έργα. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1971 γράφοντας στίχους για τραγούδια. Αργότερα μέσα στη δεκαετία του ΄70 καθιέρωσε το γελοιογραφικό τραγούδι με τρεις μεγάλους δίσκους που έκανε με μεγάλη επιτυχία για τον Θέμη Ανδρεάδη. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει τα τραγούδια του και ο ίδιος.

Εδουάρδος Σακαγιάν

Εδουάρδος Σακαγιάν (Καλλιτέχνης)


Κωνσταντίνος Κακανιάς (Καλλιτέχνης)


Μάρκος Χατζηπατέρας (Καλλιτέχνης)

Ο Μάρκος Χατζηπατέρας γεννήθηκε το 1953 στο Λονδίνο. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Hammersmith και St. Martins School of Art του Λονδίνου, καθώς και στο Liverpool School of Art από όπου πήρε το πτυχίο του. Από το 1982 έως το 2002 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 20 ατομικές και σε 80 ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα, Ιαπωνία, Βρετανία, ΗΠΑ). Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία. Στην Αμερική έχει κάνει επεμβάσεις σε δημόσιους χώρους. Το 2000 η Υπηρεσία Μεταφορών της Νέας Υόρκης του ανέθεσε, μετά από διαγωνισμό, τη διακόσμηση με ψηφιδωτά ενός σταθμού της γραμμής Broadway, έργο που πραγματοποιήθηκε το 2002.

Τάσος Σύντελης (Καλλιτέχνης)

Ο Τάσος Σύντελης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική κοντά στο ζωγράφο Πάνο Σαραφιανό (1960-1962) και στην ΑΣΚΤ (1963-67), ενώ παράλληλα παρακολούθησε διετές εργαστήριο με αντικείμενο την τεχνική του μωσαϊκού. Το 1970 φεύγει για τις ΗΠΑ και εγκαθίσταται μόνιμα στη Νέα Υόρκη μέχρι το 1999. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις

Χριστίνα Δάρρα (Καλλιτέχνης)

Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Έχει εκθέσει ατομικά ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
164
Διαστάσεις:
30x23
Βάρος:
0.93 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση