Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εκπαίδευση των παιδιών με δυσκολίες
(Εισαγωγή στην ειδική αγωγή)
Συγγραφέας:   Κώστας Γ. Χρηστάκης


Η εκπαίδευση των παιδιών με δυσκολίες

Τα τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί από πανεπιστημιακούς και μη αξιόλογα βιβλία, τα οποία αφορούν επιμέρους περιοχές και αντικείμενα της ειδικής αγωγής. Δεν είχαμε όμως ένα βιβλίο το οποίο να καλύπτει με συνοπτικό και συστηματικό τρόπο ολόκληρο τον τομέα αυτό. Το κενό αυτό προσπαθήσαμε να καλύψουμε με το παρόν βιβλίο. Ένα βιβλίο - εγχειρίδιο, το οποίο περιλαμβάνει, με συνοπτική περιγραφή, ό,τι πρέπει να ξέρει ο εκπαιδευτικός, ο ειδικός επιστήμονας, ο φοιτητής και ο γονέας που θέλει να εισαχθεί στο περίπλοκο αντικείμενο της ειδικής αγωγής και να ενημερωθεί συνολικά. Ειδικότερα, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει: - Τις γενικές έννοιες και τους ορισμούς της ειδικής αγωγής και των ατόμων με δυσκολίες, τα οποία εντάσσονται στο χώρο της ειδικής αγωγής. - Τις γενικές και ειδικές αρχές, τις σύγχρονες τάσεις και ένα βασικό πλαίσιο εκπαίδευσης τους, με έμφαση στις γνωστικές - συμπεριφοριστικές στρατηγικές και στη συστημική προσέγγιση. - Τις επιμέρους κατηγορίες των ατόμων με δυσκολίες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται στο περιβάλλον μάθησης, στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις στρατηγικές διδασκαλίας, καθώς και τις ειδικότερες στρατηγικές οι οποίες εφαρμόζονται για ορισμένες περιπτώσεις. - Τα θέματα τα οποία πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να συζητηθούν και να μελετηθούν περισσότερο, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης των ατόμων με δυσκολίες.


24χ17 εκ., 308 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
ISBN Set: 960-6622-84-3
ISBN13 Set: 978-960-6622-84-7
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
ISBN: 978-960-6622-86-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6622-86-Χ
Βάρος: 0.579 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χρηστάκης, Κώστας Γ.
Μετά τις βασικές του σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, συνέχισε τις σπουδές του με μετεκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον και την προσοχή του στην εκπαίδευση των παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες (ειδική αγωγή). Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, από το δημοτικό σχολείο μέχρι και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το 1992 εντάχτηκε στο προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου τα δύο τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη της ειδικής αγωγής. Έχει γράψει πολλές επιστημονικές μελέτες, ερευνητικές εργασίες και βιβλία και έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα σχετικά με την ειδικότητά του. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά, στο πρόγραμμα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής αναβάθμισης του προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία έχει οργανώσει ο ίδιος, το Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστημιακοί και άλλοι φορείς. Σήμερα είναι συνταξιούχος με το βαθμό του Ειδικού Παρέδρου (ε.τ.) του Π.Ι. Διδάσκει στο Μ.Δ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με επιμορφωτικό και συγγραφικό έργο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.