Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική ανάπτυξη
(Θεωρία, προβληματισμοί)
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Α. Σκούντζος


Οικονομική ανάπτυξη
Ο αντικειμενικός σκοπός της παρούσης εργασίας είναι η εξέτασις των κεντρικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν αι εν αναπτύξει χώραι, εν τη προσπάθεια των να επιταχύνουν τον ρυθμόν ανόδου του βιοτικού των επιπέδου.
Τα προβλήματα των αναπτυσσομένων χωρών, αι οποία περιλαμβάνουν άνω των 2/3 του πληθυσμού της γης, εξετάζονται βασικώς υπό τρία πρίσματα: α) από θεωρητικής απόψεως, β) από της πλευράς των εις την πράξιν εφαρμοζομένων μέτρων πολιτικής και γ) από της σκοπιάς του προγραμματισμού.
Ο ανά χείρας τόμος περιέχει βασικώς την θεωρητικήν εξέτασιν της οικονομικής αναπτύξεως, αν και ενίοτε, λόγω της φύσεως του αντικειμένου, θίγονται και ωρισμένα θέματα πολιτικής. Η όλη εργασία θα περατωθή προσεχώς με την εξέτασιν των θεμάτων των αφορώντων εις την εφαρμογήν των μέτρων πολιτικής και εις τον προγραμματισμόν.
Η παρούσα εργασία απευθύνεται εν πρώτοις προς τους σπουδαστάς του προπτυχιακού επιπέδου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς και αποσκοπεί εις την κάλυψιν της ανάγκης υπάρξεως ενός εγχειριδίου συνεπούς προς την διδαχθείσαν ύλην. Φιλοδοξεί όμως να αποβή χρήσιμον βοήθημα και δια τους σπουδαστάς των άλλων Ανωτάτων Σχολών οικονομικής κατευθύνσεως.
Εν εγχειρίδιον, προοριζόμενον δια τους σπουδαστάς του προπτυχιακού επιπέδου, θα πρέπει να αντανακλά πλήρως τας επί του εξεταζομένου αντικειμένου εξελίξεις της επιστήμης. Κατ΄ ακολουθίαν, η προσπάθεια μας, κατά την συγγραφήν του παρόντος εγχειριδίου, εστράφη κυρίως προς την κατεύθυνσιν της επιτεύξεως όσον το δυνατόν μεγαλύτερος πληρότητας και πλέον μεθοδικής αλλά και ευσύνοπτου παρουσιάσεως της περιληφθείσης ύλης. (από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης)

24χ17 εκ., 533 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-351-640-6
ISBN13 Set: 978-960-351-640-8
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-351-641-5
ISBN (10ψήφιο): 960-351-641-4
Βάρος: 1.008 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
39.75
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Θεόδωρος Σκούντζος πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν: - στο Πανεπιστήμιο Manchester της Αγγλίας, απ΄ όπου έλαβε το Diploma for Advanced Studies in Economic Development, - στο Πανεπιστήμιο Pennsylvania των Η.Π.Α., απ΄ όπου έλαβε το διδακτορικό του (Ρh.D.) στην Οικονομική Επιστήμη. Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του καθηγητή Θ. Σκούντζου άρχισε με την εκλογή του το 1973 ως τακτικού καθηγητού στη Β΄ Έδρα Οικονομικής Αναπτύξεως της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς), απ΄ όπου απεχώρησε το 2002. Παράλληλα, τη χρονική περίοδο 1963-1986, διετέλεσε Επιστημονικός Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Το έτος 2003 του απενεμήθη ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από: - Συγγράμματα σε θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Οικονομικής, Οικονομικού Προγραμματισμού, Εθνικολογιστικών Συστημάτων και Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Δημοσιευμένα άρθρα και μονογραφίες σε θέματα ανάλυσης εισροών-εκροών, μακροοικονομικής έρευνας, περιφερειακής ανάπτυξης, κλαδικών μελετών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.