Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η λογιστική των εμπορικών εταιρειών
(Και η εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων)

Η λογιστική των εμπορικών εταιρειών
Το βιβλίο αυτό έρχεται να εμπλουτίσει τη σχετική βιβλιογραφία, με σκοπό κυρίως να διευκολύνει και να διευρύνει τη διδασκαλία του σχετικού αντικειμένου, αλλά και να ενισχύσει τη λογιστική πρακτική επίσης.
Στη συγγραφή του βιβλίου οδήγησε η διαπίστωση ότι ήταν αναγκαίο για τις εμπορικές εταιρείες, ένα βιβλίο λογιστικής που θα παρουσίαζε τα σχετικά ζητήματα της λογιστικής τους με πλήρη ανάπτυξη των λύσεων, κατ΄ αρχήν πάνω στα δεδομένα του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου. Αλλά επίσης θα ανάδειχνε και δύο σημαντικά ζητήματα της λογιστικής των εμπορικών εταιρειών που έχουν αγνοηθεί μέχρι τώρα από τη σχετική ειδική βιβλιογραφία.
Πρόκειται πρώτο, για κάποιες ειδικές πρόσθετες, σημαντικές εντούτοις υποχρεώσεις, που επιβάλλονται σε όσες από τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και τις Ετερόρρυθμες με Μετοχές Εταιρείες, με βάση τα κριτήρια του νόμου, χαρακτηρίζονται "μεγάλες" επιχειρήσεις.
Και πρόκειται δεύτερο, για την εφαρμογή από τις Ανώνυμες και τις Περιορισμένης Ευθύνης Εταιρείες, των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, όπως η σχετική υποχρέωση, επιβλήθηκε ή η προαιρετική τους εφαρμογή προβλέπεται, από τους πρόσφατους σχετικούς νόμους.
Στο βιβλίο αυτό, αναπτύσσονται διεξοδικά, όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η λογιστική των σχετικών επιχειρήσεων, ζητήματα που προέρχονται από τους νομικούς καθορισμούς που προβλέπονται ή επιβάλλονται από τη νομοθεσία του κάθε εταιρικού τύπου. Αντίθετα, θεωρήθηκε ότι τα λοιπά λογιστικά ζητήματα που εμφανίζονται σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα από τη νομική μορφή του φορέα της, αντιμετωπίζονται από τη λογιστική γενικά και συνεπώς η τυχόν επανάληψη τους εδώ, θα αποτελούσε άσκοπο πλεονασμό. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 432 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-351-636-1
ISBN (10ψήφιο): 960-351-636-8
Βάρος: 0.811 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.