Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης
(Ερμηνεία της σύγκρουσης στο χώρο της παιδείας)
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Παπαηλίας


Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης
Φοιτητικές αναταραχές, καταλήψεις, αναθεώρηση του συντάγματος και νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αποτελούν μερικές από τις πτυχές μιας έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ποια είναι τα αίτια, οι προεκτάσεις και, κυρίως, ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον;
Τις απαντήσεις στα καίρια αυτά ερωτήματα φιλοδοξεί να δώσει το βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και κυρίως στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με τους οικονομικούς και κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Η όλη προσέγγιση εστιάζεται στην ανακάλυψη των προσδιοριστικών παραγόντων που μεταβάλλουν την κατεύθυνση της Παιδείας τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τη δομή των σπουδών.
Παράλληλα, το φλέγον ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων εξετάζεται και μέσα από την κριτική προσέγγιση ουσιωδών θεμάτων, όπως ο δυαδισμός της μεταγυμνασιακής εκπαίδευσης (σε κλασική και τεχνολογική) και οι επιδράσεις από την εφαρμογή της διακήρυξης της Μπολώνια. Ο συγγραφέας αποτυπώνει παράλληλα και τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, συσχετίζοντας τις προωθούμενες αλλαγές στο εξωτερικό με αυτές στην Ελλάδα.
Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές, αποτελώντας εγχειρίδιο σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας.

24χ17 εκ., 163 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
ISBN: 978-960-351-653-8
ISBN (10ψήφιο): 960-351-653-8
Βάρος: 0.359 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θεόδωρος Παπαηλίας γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, περίοδος 1972-76) και στη Γερμανία, όπου το 1979 ανηγορεύθη διδάκτωρ. Ασχολείται επί πολλά έτη με θέματα οικονομικής ανάπτυξης (ιδιαίτερα του αγροτικού χώρου), ελληνικής οικονομίας, υγείας και εκπαίδευσης. Διδάσκει από το 1990 Πολιτική Οικονομία τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Δημοσίευσε πολλά βιβλία, μονογραφίες και άρθρα σε περιοδικά του εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Υπήρξε υπεύθυνος σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα των Υπουργείων Παιδείας, Απασχόλησης και Εθνικής Οικονομίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.