Λουλουδάκια ροζ, λιλά κι όλη η γη μοσχοβολά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λουλουδάκια ροζ, λιλά κι όλη η γη μοσχοβολά

Ρούλα Α. Παπανικολάου

16.96€ -10% 15.26€

Μέσα από όμορφα ποιήματα και υπέροχες ζωγραφιές τα παιδιά μαθαίνουν για τα λουλούδια. Ένας περίπατος στη γνώση παρέα με την ποίηση και τη ζωγραφική.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ρούλα Α. Παπανικολάου

Ρούλα Α. Παπανικολάου (Συγγραφέας)

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς που επικεντρώνονται θεματικά στην Παιδική Λογοτεχνία και την Εικαστική Αγωγή. Μερικά από τα βιβλία της είναι: "Αινίγματα με εικόνες" (τρεις τόμοι), "Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας και άλλοι γλωσσοδέτες", "Φεύγει ο γάτος..." (Βραβείο εικονογράφησης ΕΒΓΕ), "Ελληνικές παροιμίες και φράσεις", "Αυτό το σπίτι τίνος είναι;" "Ο περίπατος της Άννας", "Μια φορά στο ζωολογικό κήπ", "Αχ! Κουνελάκι, κουνελάκι", "Κούκλες και κουκλοθεατρικά" (συν. με την Ντίνα Χατζηνικολαόυ), "Η γιορτή των πουλιών", "Τα αινίγματα της αλφαβήτας", "Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας", σειρά "Εικαστική αγωγή" (έξι βιβλία-τίτλοι), "10 Δέκα μάγισσες κακές φοβερές και τρομερές" (Βραβείο εικονογράφησης 2017 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου). Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο "Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο" (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λεμονιά Αμαραντίδου

Λεμονιά Αμαραντίδου (Εικονογράφος)

Η Λεμονιά Αμαραντίδου γεννήθηκε στη Δράμα το 1953. Σπούδασε στη διακοσμητική σχολή "Βακαλό" και πήρε το δίπλωμα ζωγραφικής από την "Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts" Παρισιού. Παρουσίασε τη δουλειά της σε τρεις ατομικές εκθέσεις: στην "ΩΡΑ" το 1990, τον "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ" το 1996 και στον "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ" το 1999. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως στην Πανελλήνια Έκθεση ΟΛΠ Πειραιά το 1987, την Έκθεση Νέων Ελλήνων Ζωγράφων στη Σόφια Βουλγαρίας και στη Λευκωσία το 1987. Το 1993 στο Ζάππειο και στη Λευκάδα με την οργάνωση του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παράλληλα ασχολείται με την εικονογράφηση και επιμέλεια βιβλίων του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων και Εκδοτικών Οίκων, όπως Κέδρος, Καλέντης, Ακρίτας και Ελληνικά Γράμματα.

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
91
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση