Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδικά θέματα στη δημόσια οικονομική και στο δημοσιονομικό δίκαιο
(Μακροοικονομία)
Συγγραφέας:   Βαγγέλης Μούσσα


Ειδικά θέματα στη δημόσια οικονομική και στο δημοσιονομικό δίκαιο
Αν κάποιος ξεκινήσει με βεβαιότητες, καταλήγει σε αμφιβολία, αλλά αν αρκεστεί να ξεκινήσει με αμφιβολίες, θα καταλήξει σε βεβαιότητα.
Αυτή είναι η σκέψη που με ώθησε να προβώ στη δημιουργία του βοηθητικού αυτού βιβλίου. Ως εκ τούτου, το έργο αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες που γνωρίζουν κάποιες θεμελιώδεις έννοιες της οικονομικής επιστήμης ή τουλάχιστον επιθυμούν να τις γνωρίσουν.
Έτσι, βάσει της μακροχρόνιας εκπαιδευτικής εμπειρίας και μελετώντας πληθώρα οικονομικών ξενόγλωσσων βιβλίων, σκέφτηκα ότι η επιμέλεια των σπουδαιότερων ορισμών της Δημοσιονομικής Οικονομικής και του Δημοσιονομικού Δικαίου και η συλλογή αυτών σε ένα βιβλίο θα βοηθούσε αρκετά στη μείωση του κόστους ευκαιρίας της χρονικής έρευνας των ενδιαφερόμενων, τροφοδοτώντας την προσπάθειά τους με τη δύναμη της σωστής επιλογής για να μπορούν να υιοθετήσουν ή να απορρίψουν θέματα ή άλλες ακατάλληλες πηγές.
Για λόγους ευκολίας οι θεωρίες και οι ορισμοί δίδονται με τη μορφή ερωτήσεων και κατάλληλων απαντήσεων που σκοπεύουν στην καλύτερη κατανόηση από τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, πολλά στοιχεία της μελέτης θίγονται με την βοήθεια των μαθηματικών και των διαγραμμάτων αφού, όπως είναι άλλωστε γνωστό, η μαθηματική και η οικονομική επιστήμη συνεργάζονται για την αριστοποίηση των αποτελεσμάτων, ειδικά στο θέμα των επενδύσεων είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Αν, για παράδειγμα, οι φόροι αποτελούν την επένδυση που αποφέρει στο κράτος τα περισσότερα έσοδα, τότε πρέπει αυτή να αξιολογηθεί με σαφήνεια, προσδιορίζοντας τους κατάλληλους φορολογικούς συντελεστές για να μην αδικηθούν τα άτομα ενός οικονομικού συνόλου. (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 142 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 339.07 (Μακροοικονομική - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-456-018-9
ISBN (10ψήφιο): 960-456-018-2
Βάρος: 0.287 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.