Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γεωλογική μας κληρονομιά

Η γεωλογική μας κληρονομιά
Όλο και πιο συχνά ακούγονται στις μέρες μας οι λέξεις, περιβάλλον, διατήρηση, προστασία, κληρονομιά, αειφόρος ή βιώσιμη ανάπτυξη. Η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου "Η γεωλογική μας κληρονομιά" προήλθε από το ενδιαφέρον μας να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση της πλούσιας γεωλογικής κληρονομιάς του τόπου μας. Επιπλέον, απαντούσαμε και στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ύπαρξη σχετικού εκπαιδευτικού υλικού. Η έκδοση αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στα συγκεκριμένα θέματα, μιας και η διακίνηση των σχετικών γνώσεων περιορίζεται μέχρι σήμερα κυρίως μεταξύ ειδικών, σε συνέδρια, συμπόσια και επιστημονικές ημερίδες.
Το βιβλίο δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της γεωδιατήρησης. Στόχοι του είναι η ενσωμάτωση των αρχών και της πρακτικής της γεωδιατήρησης στη σχολική εκπαίδευση (Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και Γυμνάσιο), η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των νέων με αφετηρία τη γεωλογική κληρονομιά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο, χάρη και στον ψηφιακό δίσκο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας που το συνοδεύει, θα φανεί χρήσιμο τόσο στους δασκάλους, όσο και σε εκπαιδευτικούς συναφών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε αναγνώστες ευαισθητοποιημένους στα περιβαλλοντικά θέματα.

29χ21 εκ., 102 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.357 (Περιβάλλον - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)), 550.07 (Γεωλογία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-7846-61-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7846-61-3
Βάρος: 0.475 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.