Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στις μακροοικονομικές έννοιες

Offer
Το βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή στις μακροοικονομικές έννοιες και γράφτηκε για να χρησιμεύσει ως βοήθημα στην ευρύτερη κατανόηση τους. Για το σκοπό αυτό καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια στην απλοποίηση της ανάλυσης των όρων, με την αποφυγή τόσο της χρησιμοποίησης μαθηματικών όσο και της εις βάθος διερεύνησης. Δίνεται έμφαση στις βιβλιογραφικές αναφορές τις σχετικές με τις εξεταζόμενες έννοιες, ενώ στοιχεία για την Ελλάδα και την παγκόσμια οικονομία συνοδεύουν κάθε θέμα.
Τα θέματα που εξετάζονται έχουν ενταχθεί σε τριανταπέντε ενότητες, επειδή θεωρούμε ότι η συστηματοποίηση της παρουσίασης συμβάλλει, ίσως μάλιστα και σημαντικά, στην κατανόηση των εννοιών και των μεταξύ τους σχέσεων. Οι έννοιες που αναλύονται και παρουσιάζονται, μπορούν να διακριθούν σε πέντε κατά βάση κατηγορίες θεμάτων. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται έννοιες χρήσιμες στην κατανόηση της οικονομικής ανάλυσης, όπως είναι οι βασικές αρχές της οικονομικής σκέψης, τα εθνικολογιστικά μεγέθη, οι πηγές των μακροοικονομικών στοιχείων, τα οικονομικά υποδείγματα κ.λπ. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει «μετρήσιμα» οικονομικά μεγέθη, όπως είναι η οικονομική μεγέθυνση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, κ.λπ. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει την ανάλυση «μη άμεσα μετρήσιμων», αλλά «εκτιμώμενων» μεγεθών, όπως είναι το δυνητικό προϊόν, η παραοικονομία, η διαφθορά κ.λπ. Η τέταρτη κατηγορία περιλαμβάνει διάφορες έννοιες που σχετίζονται με την οικονομική πολιτική και τη δράση του κράτους, όπως είναι ο ρόλος του κράτους στην οικονομική ζωή, οι φορείς, οι σκοποί και τα μέσα της οικονομικής πολιτικής κ.λπ. Τέλος, παρουσιάζονται διάφορες έννοιες που σχετίζονται με τις οικονομικές ενοποιήσεις και ιδιαίτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη κ.λπ. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 407 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
ISBN: 978-960-02-2010-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2010-7
Βάρος: 0.859 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
32.49
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Σ. Βαβούρας είναι Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων οικονομικής πολιτικής.

Ο Γεώργιος Α. Μανωλάς είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προβλέψεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Εκπροσωπεί το Υπουργείο σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Είναι διδάκτωρ οικονομικών και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, εστιάζεται στο χώρο της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.