Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αριθμητικά συστήματα και ψηφιακά κυκλώματα

Αριθμητικά συστήματα και ψηφιακά κυκλώματα
Σκοπός του βιβλίου είναι να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στο αντίστοιχης ύλης μάθημα:
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μελετώνται αναλυτικά τα κύρια αριθμητικά συστήματα, η μεθοδολογία για τη μετατροπή μεταξύ των αριθμητικών συστημάτων και αναλύονται οι τρόποι εκτέλεσης των πράξεων, τόσο με κλασικές περιπτώσεις αριθμητικών συστημάτων όσο και με παράσταση κινητής υποδιαστολής.
Στα επόμενα κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται λεπτομερώς: Τα συνδυαστικά κυκλώματα με τη χρήση της άλγεβρας Boole, καθώς και θέματα που αφορούν στην ανάλυση και στη σύνθεση λογικών κυκλωμάτων με τη βοήθεια λογικών συναρτήσεων καθώς και οι τρόποι απλοποίησης τους. Στο πέμπτο κεφάλαιο δίδονται διάφορα κυκλώματα προσαρμογής καθώς και κυκλώματα για μετατροπές από αναλογικά σε ψηφιακά και αντιστρόφως.
Στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος μελέτης και σχεδιασμού κάθε λογικής συνάρτησης χρησιμοποιώντας τεχνικές ΡLΑ, ΡΡΟΜ, ΡΑL.
Τέλος, στο κεφάλαιο 7 γίνεται αναφορά στην εξέλιξη των λογικών κυκλωμάτων και το γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης της τεχνολογίας σε μίκρο και νάνο διαστάσεις. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στις μνήμες και στη κατασκευή και λειτουργία της Αριθμητικής και Λογικής Μονάδας (ΑLU).

24χ17 εκ., 415 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά), 621.381 5 (Ψηφιακά κυκλώματα)
ISBN: 978-960-8105-91-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8105-91-9
Βάρος: 0.68 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.