Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορία της θρησκείας του Ισραήλ κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης
Συγγραφέας:   Rainer Albertz


Ιστορία της θρησκείας του Ισραήλ κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης
Η ιστορία της ισραηλιτικής-ιουδαϊκής θρησκείας, από τα παλαιότερα στάδια μέχρι την ελληνιστική εποχή, περιγράφεται διεξοδικά σε αυτό το βιβλίο, όχι μόνο με διαρκή αναφορά στις θρησκείες του περιβάλλοντος της Εγγύς Ανατολής αλλά και με εκτενή πραγμάτευση της κοινωνικής ιστορίας του Ισραήλ. Η ιστορία της θρησκείας περιγράφεται ως εναλλαγή ιστορικών προκλήσεων, θρησκευτικών εμπειριών και αντιδράσεων των θεολόγων και θεολογούντων, ως συνεχής αγώνας διαφόρων ομάδων για τη σωστή θρησκευτική απάντηση στο περί θεού ερώτημα και τον αντίστοιχο τρόπο ζωής μέσα στην κοινωνία.
Η αναλυτική μέθοδος, η οποία συνδυάζει δεδομένα της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της γραμματολογίας και της ιστορίας της θρησκείας, για να δημιουργήσει ένα ζωντανό σενάριο, καθιστά αυτό το έργο διδακτικό βιβλίο, το οποίο παρέχει στον αναγνώστη μια συναρπαστική επισκόπηση όλου του πεδίου της παλαιοδιαθηκικής έρευνας.

25χ17 εκ., 907 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 296 (Ιουδαϊσμός), 200.9 (Θρησκεία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Πολυξένη Αντωνοπούλου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-8053-01-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8053-01-3
Βάρος: 1.668 κιλά
Εκδότης: Άρτος Ζωής
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

53.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ράινερ Άλμπερτς γεννήθηκε το 1943 στο Rostfelde της Άνω Σιλεσίας. Σπούδασε ευαγγελική θεολογία στην ανώτατη εκκλησιαστική σχολή του Βερολίνου και στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Το 1972 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα. Από το 1972 μέχρι το 1977 ήταν επιστημονικός βοηθός του καθηγητή Claus Westermann. Το 1977 έγινε υφηγητής στη Χαϊδελβέργη. Δίδαξε θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης, βιβλική θεολογία, διδακτική της βιβλικής θεολογίας και ιστορία των θρησκειών της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής στη Χαϊδελβέργη και στο Siegen. Από το 1995 κατέχει την έδρα της Παλαιάς Διαθήκης στο Πανεπιστήμιο του Μύνστερ. Κέντρο βάρους της ερευνάς του αποτελεί η ιστορία της θρησκείας του Ισραήλ στο πλαίσιο του περιβάλλοντος της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής, ιδιαίτερα κατά την αιχμαλωσιακή εποχή. Ασχολείται με τη Δημιουργία στην Παλαιά Διαθήκη και στο περιβάλλον της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής, την ιστορία των πατριαρχών, τα βιβλία του Ιερεμία, του Δωδεκαπρόφητου, των Ψαλμών, του Ιώβ και του Δανιήλ, καθώς και με την αποκαλυπτική. Στον τομέα της ιστορίας του Ισραήλ και της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής ασχολείται με τα θέματα της διαδοχής στο θρόνο και του σφετερισμού της εξουσίας στη νεοβαβυλωνιακή αυτοκρατορία, στον Ισραήλ, στον Ιούδα και στην Αράμ από τον 9ο μέχρι τον 6ο αιώνα, καθώς και με τη σύμπηξη θρησκευτικών ομάδων στο περιβάλλον του πρώιμου ιουδαϊσμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.